Nadal: Jeg bliver ikke klar til Wimbledon

Rafael Nadal stiller ikke op til næste uges grand slam-turnering, Wimbledon. - Jeg føler ikke, at jeg er parat, siger spanieren.

Rafael Nadal under sit pressemøde fredag aften i London (Foto: John Voos © Scanpix)

Den forsvarende mester, Rafael Nadal, stiller ikke op ved Wimbledon. Spanierens knæskade spænder ben for hans deltagelse.

- Det er en af de sværeste beslutninger, jeg har truffet i min karriere. Men beslutningen er blevet lettere af, at jeg ikke føler mig 100 procent klar. Jeg føler ikke, at jeg er parat til at spille en turnering, der er så vigtig som Wimbledon, sagde spanieren på et pressemøde.

Nadal har haft problemer med sin knæskade siden French Open i sidste måned. I denne uge testede han formen i to opvisningskampe, men han tabte dem begge og har altså nu besluttet ikke at stille op i Wimbledon.

Han bliver den første herrespiller, der ikke forsvarer sin titel ved Wimbledon siden kroatiske Goran Ivanisevic droppede turneringen i 2002.

Med afbuddet er andenseedede Roger Federer favorit til at vinde turneringen i London. Schweizeren, der senest vandt på gruset i French Open, får samtidig en stor chance for at tilbageerobre den førsteplads på verdensranglisten, som Federer mistede til Nadal i august sidste år.