Norsk overmand roser Rune: 'Ung og allerede en af de bedste i verden'

Holger Rune spiller aggressivt og frygtløst, sagde norske Casper Ruud efter sejren over danskeren onsdag aften.

Det er ikke altid, at to sportslige kamphaners analyser stemmer overens. Men det gjorde sig gældende for Holger Rune og norske Casper Ruud, efter sidstnævnte onsdag aften ekspederede den danske tennisstjerne ud af French Open i kvartfinalen.

Rune spillede noget af sit "dårligste tennis i år", lød hans egen analyse, og det kom også bag på Casper Ruud, at nordmanden forholdsvis sikkert kom foran 2-0 i sæt.

- De to første sæt gik overraskende hurtigt, og jeg behøvede ikke at spille specielt godt, fordi Holger ikke spillede på sit bedste niveau. Han lavede mange uprovokerede fejl og dobbeltfejl her og der og forærede mig på en måde første sæt, sagde Casper Ruud på pressemødet efter kampen, der samtidig kaldte det sin største sejr i år.

Herunder kan du høre Holger Runes analyse af kvartfinalenederlaget:

Direkte adspurgt havde Ruud svært ved at udpege, hvorfor Rune fik så dårlig en start. Sådan er tennis nogle gange. Især med en spiller som Holger Rune, der går aggressivt til værks og jagter de store slag for at afgøre duellerne.

Vejen til de få procenter, danskeren mangler for at true tennissportens topspillere ved grand slam-turneringerne, overlod norske Ruud også til Runes trænerstab.

Han roste dog sin skandinaviske modstander.

- Han spiller aggressivt og frygtløst. Nogle dage spiller han vidunderligt og slår de smukkeste vindere og stopbolde, som en spiller kan lave. Andre dage - som i aften (onsdag, red.) - kan han være lidt ukoordineret og lave flere fejl end normalt. Jeg er ikke sikker på, hvad han skal ændre for at forbedre sig, sagde Casper Ruud.

Hør den seneste udgave af DR Sportens podcast Tyvstart, hvor Holger Runes French Open-turnering evalueres:

Næsten direkte fra Runes exit

Det er andet år i træk, at Casper Ruud stempler returbilletten for Rune ved French Open. Nordmanden mente dog ikke, at der ligefrem er grund til, at danske tennisfans går i kollektiv krisetilstand.

Fremtiden ser altså lys ud.

- Holger Rune er stadig ung og vil lære af den slags kampe. Han er en af de yngste på touren og er allerede en af de bedste i verden, og han har måske 15 år til at forbedre sig. Han har det rette mindset, lød det rosende fra Casper Ruud.

Mens det blev et farvel til grusunderlaget i Paris for Holger Rune, har Casper Ruud sat kurs mod semifinalen, hvor han fredag møder tyskeren Alexander Zverev. I den anden semifinale venter et brag mellem den spanske favorit Carlos Alcaraz og legenden Novak Djokovic.