Norsk tennisstjerne fik advarsel for bizar hændelse: 'Skal jeg lade som om, jeg tisser?'

Casper Ruud brugte sin toiletpause til at skifte underbukser, men det måtte han ikke. Ifølge en tennisekspert udnyttes pauserne til et psykologisk spil.

- Skal jeg skifte undertøj på banen?, spurgte Casper Ruud. Dommeren holdt dog fast og gav den norske tennisspiller en advarsel for et forkert toiletbesøg. (Foto: Andre Pichette)

Som barn har de fleste prøvet at blive spurgt, om man nu huskede at vaske fingre efter et toiletbesøg. De færreste er blevet forhørt i, om man nu rent faktisk fik tisset.

Det er umiddelbart en privatsag, men i nat fik den norske tennisstjerne Casper Ruud lov at forklare sig foran publikum efter en 'usportslig tur' på toilettet under en kamp ved ATP 1000-turneringen i Montreal, Canada.

Den 23-årige nordmand havde netop tabt første sæt til spanske Roberto Bautista Agut og gik efterfølgende på WC. Da han kom tilbage, opdagede dommeren, at Casper Ruud i stedet havde brugt toiletbesøget på at skife tøj. Men den gik ikke.

- Så jeg skal bare lade som om, jeg tisser?, spurgte den forundrede Casper Ruud ifølge det norske medie VG.

Nordmanden fortsatte ved at forklare, at han aldrig skulle have sagt noget om et toiletbesøg, men at han skulle skifte underbukser. Og den slags kan man ikke gøre på banen. Det ændrede dog ikke på dommerens holdning.

- Det er din egen business (hvordan man tisser, red.), men når du ikke tisser, får du en advarsel, understregede dommeren.

Ifølge Peter Bastiansen, TV2 Sportens tenniskommentator, er toiletpauserne et yderst debatteret problem, som er svært at komme til livs.

Casper Ruud (tv.) vandt 6-7, 76, 6-4 over Roberto Bautista Agut. Førstnævnte var dog ifølge Peter Bastiansen i problemer, og så blev lunten kort. (Foto: Paul Chiasson)

Misbrugt regel i et taktisk spil

I november sidste sæson ændrede ATP, mændenes professionelle tennistour, reglerne omkring toiletbesøg. Spillerne må kun gå derud én gang i løbet af kampen, og opholdet må maksimalt vare tre minutter, 'fra de er gået ind på toilettet'.

Ifølge Peter Bastiansen skyldes regelændringen blandt andet typer som den græske tennisspiller Stefanos Tsitsipas, der er berygtet for sine toiletvaner.

I september sidste år var det et stort samtaleemne ved Grand Slam-turneringen US Open, fordi grækeren var væk i over 10 minutter.

- Tsitsipas er ikke populær på touren, for han udnytter sådanne ting. Det var vanvittigt, da han var væk under US Open, siger Peter Bastiansen.

- Mange misbruger det som et mentalt spil. Nogle har sin egen lille taske med derud, og de er fuldstændig ligeglade med, hvor længe de er væk. I 90 procent af tilfældene sker det, når spillerne har tabt et sæt, og derfor vil bryde rytmen hos modstanderen.

Stefanos Tsitsipas blev blandt andet upopulær for sine lange toiletbesøg under US Open sidste år. Han undskyldte sig med, at han skulle skifte trøje, sokker og sko. (Foto: Paul Chiasson)

Problemet er dog tæt på umuligt at komme til livs. De fleste tennisspillere drikker masser af vand før og under kampen, og det skal ud før eller siden.

Derudover er flere af tennisarenaerne kæmpestore, og det tager lang tid at finde frem og tilbage. I Montreal er der for eksempel en transporttid på op til fem minutter, mens der på atletikstadionet Miami Orange Bowl er endnu længere.

- Det er et meget debatteret emne, som man har svært ved at finde en løsning på. Når du skal på toilettet, skal du på toilettet.

- Jeg har også hørt, at nogle bruger pauserne til at gå i bad eller sidder med sin telefon. Flere spillere gør det for at irritere deres modstandere, og det kan man ikke finde en løsning på, siger Peter Bastiansen.

Tenniskommentatoren er dog en smule forundret over, at episoden fandt sted i opgøret mellem Casper Ruud og Roberto Bautista Agut, som ifølge Peter Bastiansen begge er retfærdige og vellidte spillere.

- Men Casper Ruud var på den langt henad vejen mod Bautista Agut, og så skal der ikke så meget til, før lunten bliver kort, og temperamentet tager over, siger tenniskommentatoren.

3 timer og 18 minutter efter episoden kunne Casper Ruud dog gå på toilettet, alt det han ville. Da havde han nemlig besejret sin spanske modstander og smashet sig videre til kvartfinalen efter tre sæt.

I fredagens kvartfinale skal Casper Ruud møde Felix Auger-Aliassime fra Canada. De er sat til at spille klokken 20, og du kan følge kampen på TV2 Sport.