Ny Wozniacki? Dansker tager guld ved ungdoms-OL

Det 14-årige tennistalent Clara Tauson vandt finalen ved ungsoms-OL i Ungarn efter sejr over russiske Avelina Sayfetdinova.

En ung dame på vej frem. Clara Tauson vandt guld ved ungdoms-OL.

Den danske tennisdarling Caroline Wozniacki jagter i disse dag sin første titel i 2017 i svenske Båstad. Alt imens har hendes måske kommende arvtager på den danske tennistrone, den blot 14-årige Clara Tauson, leveret et resultat af de helt store i ungarske Györ.

Her afholdes der ungdoms-OL, hvor deltagerne er mellem 13 og 17 år. Lørdag stod Clara Tauson overfor russiske Avelina Sayfetdinova finalen. Clara Tauson vandt i sikker stil med cifrene 6-1 og 6-3 over russeren, som hun kender ganske godt.

- Det er mega fedt, og det var en fed finale at spille. Jeg er så glad lige nu. Avelina er en god veninde, og jeg kender hende rigtig godt, men det tænkte jeg ikke på ude på banen. Der ville jeg bare vinde, siger Clara Tauson i en pressemeddelelse.

Clara Tausons medalje er den ottende danske medalje ved legene i Ungarn, hvor det er blevet til to danske medaljer i cykling, en i kajak og fire i svømning.

Unge Clara Tausons efternavn vil nok få en klokke til at ringe hos mange sportsinteresserede. Faderen er den tidligere ishockeylandsholdsspiller Søren Tauson, mens hendes onkel er den tidligere tennisspiller Michael Tauson.

Clara Tauson blev sidste år den yngste danmarksmester nogensinde, da hun vandt DM-titlen som 13-årig. Dermed slog hun Caroline Wozniackis rekord, der første gang blev danmarksmester som 14-årig.

Facebook
Twitter