OL-genvej åbner sig for Caroline Wozniacki

Den danske Australian Open-mester er med ny regel ikke længere tvunget til at spille landsholdstennis for at komme med til OL.

Caroline Wozniacki kan fokusere udelukkende på at vinde flere grand slams i sin jagt på OL-deltagelse. (Foto: Thomas Peter © Scanpix)

Caroline Wozniacki som OL-deltager ved legene i Tokyo 2020?

Muligheden er rykket tættere på, da det internationale tennisforbund (ITF) har ændret reglerne for kvalifikation til OL.

Danskeren deltog ved OL i Rio 2016 på en dispensation, da hun i perioden op til OL blot havde repræsenteret Danmark i landsholdstennis en enkelt gang. Reglerne krævede to optrædener i landsholdsregi.

Den regel er nu erstattet af et nyt system, hvor der gives et wildcard til de spillere, der er bedst placeret på verdensranglisten fra hvert kontinent.

Fordel med dansk pas

Hvert land kan maksimalt stille med fire deltagere i eksempelvis kvindernes singleturnering, så er man eksempelvis tysker, så kan man altså ikke få et wildcard, hvis fire andre tyskere allerede har kvalificeret sig.

Den regel kommer dog ikke til at spænde ben for Caroline Wozniacki, da de danske OL-pladser ikke vil blive fyldt op.

DR Sportens tenniskommentator, Per Vinkel, vurderer, at regelændringen øger chancen for at få Wozniacki at se ved OL ganske betragteligt.

- Uden den her regelændring, så havde der nok ikke været tvivl om, at Wozniacki havde spillet sit sidste OL. Nu ser det anderledes godt ud og handler mere om, hvorvidt hun er aktiv til den tid, mens hun slipper for det her bøvl med at spille landsholdstennis på et for hende alt for lavt niveau, siger Per Vinkel.

Caroline Wozniacki er i øjeblikket nummer et på verdensranglisten og deltager i disse dage ved WTA-turneringen Qatar Total Open.

Facebook
Twitter