Opkast og blackout i Melbourne

Den ekstreme varme under Australien Open har fået en spiller og en bolddrenge til at besvime.

Peng Shuai kastede op i heden på banen i Melbourne. (Foto: Paul Crock © Scanpix)

Den ekstreme varme under årets første grand slam-turnering Australien Open har fået flere spillere til lide og sågar én til at kalde det for direkte farligt at være ude på banen.

Canadieren Frank Dancevic besvimede under sin kamp mod franske Benoit Paire og måtte modtage lægelig behandling. Han kom dog tilbage på banen, men tabte i tre sæt.

- Jeg synes, at det er umenneskeligt, og jeg mener ikke, at det fair hverken over for spillerne, fansene eller sporten, når man ser spillere trække sig eller besvime. Jeg har spillet femsætskampe i hele mit liv, men at besvime efter halvandet sæt er ikke normalt, siger Frank Dancevic.

Frank Dancevic fra Canada får behandling under Australian Open (Foto: Brandon Malone © Scanpix)

På turneringens første dage har temperaturen bevæget sig op over 40 grader. Også en bolddreng besvimede under en kamp, og arrangøren har taget konsekvensen, så bolddrenge og boldpiger kun må være på banen i 45 minutter ad gangen i stedet for en time.

Kineseren Peng Shuai siger, at hun fik kramper og kastede op på grund af varmen. Hun blev hjulpet fra banen efter nederlaget til japaneren Kurumi Nara på 7-5, 4-6, 6-3.

Den forsvarende mester, Victoria Azarenka, slap videre fra første runde i to sæt, men havde det også hårdt på banen.

- Det var som at danse på en stegende pande, lyder det fra Victoria Azarenka.

Arrangørerne har reageret ved at give kvindespillerne 10 minutters ekstra pause mellem andet og tredje sæt. De ser i øvrigt ikke udelukkende på termometret, men regner også på luftfugtighed og vind, når de beslutter, om spillet skal stoppes.

- Det har været varmt og ubehageligt, men den relativt lave luftfugtighed betyder, at spillet har kunnet fortsætte, siger turneringschefen Wayne McKewen.

De fleste deltagere følger dog Roger Federers linje - at forholdene er de samme for alle.

- Det er bare en mental ting. Hvis du ikke kan klare det, må du kaste håndklædet i ringen, siger Federer.

Dancevic er dog ikke enig:

- Det er farligt derude. Der er gået halvanden time siden min kamp, og jeg kan stadig ikke tisse, siger han til Reuters.

Frank Dancevic fra Canada får behandling under Australian Open (Foto: David Gray © Scanpix)

Caroline Wozniacki spillede sig videre til anden runde ved at slå Lourdes Dominguez Lino i en kamp, der heldigvis kun varede lidt over en time. Også her var temperaturen omkring 40 grader.

 - Det var lidt varmt derude i dag. Men jeg synes, at jeg var i stand til at holde hovedet koldt i første sæt. Hver gang vi byttede side, blev jeg kølet ned af isposer, håndklæder med is og lignende. I andet sæt kunne jeg mærke, at det begyndte at blive endnu varmere.

- Men det var varmt for os begge, og det var godt, at det lykkedes mig at lukke kampen i to sæt, og at den ikke var for lang, siger den 10.-seedede dansker efter kampen.

Frank Dancevic fra Canada får behandling under Australian Open (Foto: Mast Irham © Scanpix)

 

Facebook
Twitter