OVERBLIK Serena og Venus: Ét efternavn, 29 Grand Slam-titler og 886 mio. kroner

Søstrene Serena og Venus Williams kan lørdag skrive endnu et kapitel i deres lange tennis-historie, når de mødes i finalen i Australian Open.

(Foto: Tony O'Brien © Scanpix)

Søstrene Williams står for første gang i otte år over for hinanden i en Grand Slam-finale, når de lørdag mødes i Australian Open.

Bag dem ligger en total-dominans i tennissporten siden slutningen af forrige årtusinde, foran dem ligger familien Williams 30. Grand Slam-titel i single.

Siden 1999, hvor Serena Williams som den første af de to søskende vandt en Grand Slam, da hun som blot 18-årig vandt US Open, har søstrene i alt vundet 29 Grand Slam-titler.

Den mest vindende i den sammenhæng er også Serena. 22 Grand Slam-titler har lillesøster Williams vundet og kan med en sejr i Australien lørdag blive den mest Grand Slam-vindende kvinde i single. Lige nu deler hun rekorden med tyske Steffi Graff.

886 millioner kroner

I alt har Serena vundet 71 single-turneringer og tjent svimlende 81 millioner dollars. Et beløb, der svarer 559 millioner kroner.

Serena Williams havde ingen problemer i sin semfinale ved Australian Open. Kroatiske Mirjana Lucic-Baroni blev overvundet i to sæt. (Foto: Thomas Peter © Scanpix)

Venus halter lidt efter i den sammenhæng med 49 single-titler og 34 millioner vundne dollars. Men mon ikke, hun lever med det. Omregnet er det trods alt 327 millioner kroner, og til sammen har søstrene vunder 886 millioner kroner.

Finalen lørdag bliver niende gang, de to søskende mødes i en Grand Slam-finale. Serena har overtaget med seks sejre, Venus har to.

Sidst, de stod over for hinanden i en Grand Slam var ved Wimbledon i 2009. Første gang de mødtes i en Grand Slam-finale var i 2001 – altså for 16 år siden. Et vidnesbyrd, der vidner om, hvor dominerende de to søstre med efternavnet Williams har været i kvinde-tennis.

I alt har Venus og Serena spillet imod hinanden 27. Stillingen er 16-11 til lillesøster Serena.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk