Piotr Wozniacki inden finale: Hvert år er drømmen at vinde en Grand Slam

Australian Open-finalen lørdag er en stor dag for både Caroline Wozniacki, men også for hendes far og træner Piotr.

Piotr Wozniacki har været med hele vejen med sin datter. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

13 år og næsten 800 kampe. Så længe og så mange kampe skulle der til, før Caroline Wozniacki skulle opleve at stå i en finale i Australian Open.

Lørdag formiddag står hun dér. I Melbournes bagende sol mod rumænske Simona Halep i danskerens jagt på sin første Grand Slam-titel nogensinde.

For 12 år siden var hun dér også, dengang i juniorrækkerne, hvor hun også kom til finalen. Dengang havde hun - ligesom i dag - også sin far og træner Piotr Wozniacki med på sidelinjen.

- For mig er det ikke så anderledes i forhold til dengang, det er næsten det samme, siger Piotr Wozniacki én dag før finalen.

- Vi har været i disse situationer før, Caroline har måske været i 50 finaler eller mere, hverdagen er den samme, og det er den samme måde, vi forbereder os på, siger Wozniacki.

Men Piotr Wozniacki, der har været med hele vejen fra barndommens spæde træning til erobringen af verdenstoppen, kan ikke komme uden om, at lørdagens finale er en speciel ting for Wozniacki-familien.

- Jeg føler, at det er en stor ting at spille en Grand Slam-finale, siger Piotr Wozniacki og fortsætter:

- Det er uden diskussion dét, man arbejder hårdt på hver dag, og hvert år er drømmen at vinde en af de fire Grand Slam-turneringer. Så finalen i morgen er en stor dag for Caroline, og jeg supporter hende på bedste vis, siger han.

Ikke for meget pjat

Men Caroline Wozniackis far og træner vil helst ikke tage glæderne på forskud, og derfor vil han ikke udtrykke, hvad det vil betyde for ham, hvis datteren snupper titlen.

- Jeg vi helst ikke sige, hvad det vil betyde for mig, inden kampen er spillet. Det bliver først efter kampen. Men efter finalen kan man godt se os glade, hvis hun vinder, smiler Piotr Wozniacki.

Piotr Wozniacki i aktion som træner for Caroline under Australian Open. (Foto: PAUL CROCK © Scanpix)

- Der skal ikke være for meget pjat og snak, for hun læser også aviser, så jeg vil holde benene på jorden og kommentere disse ting efter kampen. Det er vigtigt for mig at være kold, for så spiller hun bedre, siger han.

Og dét skal Caroline Wozniacki gøre, hvis hun skal vinde over Simona Halep, der er nummer ét i verden. Sådan som Wozniacki gjorde det ved sæsonfinalerne i Singapore sidste år, da hun slog rumæneren 6-0, 6-2.

- Den sejr betyder intet, for det var indendørs, og det var en anderledes bane, så det bliver en fuldstændig anderledes kamp, siger Piotr Wozniacki.

- Det handler om at gå ind til kampen, spille sit eget spil og helst være den første, der rammer sit eget spil, for der kommer meget nervøsitet og adrenalin i morgen, siger faderen, som mener, at Caroline er bedre rustet til denne finale.

- For hver gang, hun spiller, står hun bedre rustet. Hun får bedre erfaring hele tiden. Det er det samme som at være en familie, vi bliver bedre fædre og mødre over for børnene, fordi vi har mere erfaring, og det gælder også som tennisspiller.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter