Pliskova-sejr forhindrer Wozniacki i at blive nummer et

Caroline Wozniacki må vente lidt endnu med at blive verdensetter, da Karolína Plísková vandt sin kamp i USA.

Caroline Wozniacki bliver ikke nummer ét i verden - endnu. (Foto: Aaron Doster © Scanpix)

Inden denne uges WTA-turnering i Cincinnati kunne fire tennisspillere overhale verdensetteren Karolína Plísková.

Efter de første kampe er feltet skåret ned til to, da Plísková vandt sin kamp i anden runde natten til torsdag dansk tid.

Tjekkiske Plísková vandt over russeren Natalia Vikhlyantseva med de sikre cifre 6-2, 6-3.

Det betyder, at Caroline Wozniacki i første omgang ikke kan nå førstepladsen på verdensranglisten, når den opdateres på mandag.

Wozniacki, som er femmer på listen lige nu, vandt sin kamp i anden runde over russeren Elina Vesnina. Men kursen mod at blive verdens bedste krævede et Plísková-nederlag.

Hårdt nederlag

Heller ikke Angelique Kerber kan nå førstepladsen. Tyskeren tabte en dramatisk kamp til russeren Ekaterina Makarova i tre sæt.

- Det var et hårdt nederlag, siger Kerber, som havde en matchbold i kampen og også nåede at afværge syv af slagsen, inden en kramperamt og grædefærdig Makarova vandt på sin ottende matchbold.

- Jeg håber, jeg bliver klar til næste kamp, siger Makarova, der møder Sloane Stephens fra USA i ottendedelsfinalen.

De to spillere, som fortsat er inde i kampen om at blive verdensetter er rumæneren Simona Halep og Elina Svitolina fra Ukraine.

Halep vandt over amerikaneren Taylor Townsend, mens Svitolina vandt over landskvinden Lesia Tsurenko og er dermed begge klar til ottendedelsfinalerne.

Wozniacki skal i sin ottendedelsfinale møde den 21-årige australier Ashleigh Barty, der er nummer 48 i verden. Hun slog amerikaneren Venus Williams 6-3, 2-6, 6-2.

Wozniackis kamp mod Barty forventes at blive spillet torsdag klokken 19 dansk tid. De har aldrig mødt hinanden før.

/ritzau/

Facebook
Twitter