Holger Rune brager ind i ATP-toppen, og nu er han én sejr fra triumfen

Lørdag har danske tennisspiller Holger Rune spillet sig i sin første ATP-finale.

Det er første gang i 17 år, en dansk tennisspiller har booket billet til en ATP-finale. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

17 år.

Så lang tid er der gået, siden en dansk tennisspiller sidst har stået i en ATP-finale.

Men nu er ventetiden ovre.

Lørdag eftermiddag slog den 19-årige danske tennisspiller Holger Rune nemlig tyske Oscar Otte med 6-4 i begge sæt i semifinalen af den tyske ATP-turnering BMW Open. Dermed bookede han ikke blot billet sin egen første ATP-finale, men han sikrede også den første danske finale, siden Kenneth Carlsen vandt en ATP-turnering i Miami i 2005.

Efter sejren mod tyskeren kunne Holger Rune derfor kaste ketsjeren fra sig, smide armene i vejret og juble over karrierens hidtil største bedrift.

- Det er en uvirkelig følelse. Det havde jeg ikke forventet, da jeg kom ind til turneringen, siger Holger Rune ifølge TV2 Sport efter kampen.

Holger Rune har haft god grund til at juble under den tyske ATP-turnering. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Men selvom det er en uvirkelig følelse, hovedpersonen selv står med, er det altså en realitet.

Holger Rune skal spille ATP-finale - og det er en bedrift ud over det sædvanlige, siger Michael Mortensen, der er tennisekspert hos Eurosport.

- Det er kæmpestort. Det er et mesterstykke af Holger Rune, siger han.

Det er dog langt fra første gang, den 19-årige dansker imponerer i den tyske turnering.

BMW Open har nemlig været én stor rejse med flere flotte resultater for Holger Rune.

Tidligere i turneringen besejrede den unge dansker verdens nummer tre, Alexander Zverev, og de fornemme takter fra den kamp fortsatte han både i kvartfinalen mod finske Emil Ruusuvuori og i dagens semifinale. Værd at bemærke er også, at danskeren er strøget gennem alle kampe uden at have tabt et eneste sæt.

Det, at Holger Rune nu blot er én kamp fra karrierens hidtil største triumf, viser, at tennisverdenens top godt kan regne med at at få selskab af den unge dansker i lang tid fremover, siger Michael Mortensen.

- Det understreger med tydelighed, at han er en spiller, der kommer til at præge ATP-touren de kommende år. Det er det største, der er sket i hans karriere. Holger Rune er på en mission, og resten af tennisverdenen skal holde øje med ham, for den er kun lige begyndt, siger han.

'Har gode chancer i finalen'

Tid til at hvile på lauerbæerne er der dog ikke alt for meget af for Holger Rune.

Allerede søndag går det nemlig løs igen, når den 19-årige dansker skal gribe ketsjeren i sin første ATP-finale i München.

Her venter hollandske Botic Van De Zandschulp, der er nummer 40 på verdensranglisten, og skal Holger Rune gøre sig forhåbninger om at slå ham, skal han spille op til sit absolut bedste, fortæller tenniseksperten.

- Han er oppe i mod en meget, meget dygtig hollandsk spiller, der har klaret sig godt i mange turneringer i år. Det er også en spiller, der er meget rolig på banen, og han er god til at adminstrere sit spil. Det bliver en svær kamp for dem begge.

Senest en dansker vandt en ATP-turnering i herresingle, var da Kenneth Carlsen gik hele vejen i Memphis Open. Turneringen var en ATP 500-turnering, altså et enkelt niveau over ATP 250-turneringer såsom BMW Open i München, hvor Holger Rune nu er i finalen. (Foto: Matthew Stockman)

Men muligheden for en dansk sejr er alligevel rigtig god, vurderer han.

Gennem den tyske turnering har Holger Rune nemlig vist, at han er blevet bedre til holde hovedet koldt i pressede situationer.

- Tidligere avlede én fejl flere fejl, og han talte sig også ud i problemer. Men nu er han begyndt at bevare roen og ikke lade sig gå på. Jeg håber, at han kan gå ind og nyde sin første ATP-finale og lade sig inspirere af det, siger Michael Mortensen.

Og kan Holger Rune bevare det kølige overblik, står han med gode kort på hånden mod sin hollandske modstander, mener tenniseksperten.

Talentet er nemlig uden tvivl stort, og det mangler Holger Rune blot at vise én gang til, før kulminationen bliver en realitet.

- Han har nogle virkemidler til at slå hvem som helst på ATP-touren, siger Michael Mortensen.

Holger Rune spiller sin første ATP-finale søndag klokken 13.30. Kampen kan følges på TV2 Sport.