Rune har 'kurs direkte mod førstepladsen' i verden: Her er syv stjerner, han skal overvinde

Holger Rune stiger på mandag i graderne på verdensranglisten, men det er ikke hvem som helst, der stadig ligger foran ham.

Holger Rune styrer efter en god sæsonstart efter en fast plads i top ti på verdensranglisten. (Foto: © MARTIN KEEP, Ritzau Scanpix)

Der vil blive knyttet næver og delt krammere ud i Holger Rune-lejren, når der på mandag kommer brev fra ATP-kontoret.

Her vil det stå klart, at den 19-årige danske tennisstjerne rykker minimum to pladser op på verdensranglisten - til den højeste placering indtil nu i sin kometkarriere.

Inden nattens semifinale ved ATP 500-turneringen i Acapulco mod Alex de Minaur er Holge Rune placeret som nummer ti. Semifinalepladsen sikrer ham en ottendeplads, når verdensranglisten opdateres på mandag.

Men en syvende- og sjetteplads kan også være i spil, hvis det hele arter sig efter danskerens hoved weekenden over.

Til B.T. udtaler Aneke Rune, den unge danskers mor og manager, således inden opgøret:

- Vi har direkte kurs mod nr. 1 nu. Mindsettet er stålsat. Holger er klar til næste ryk. No shit.

Om Rune-lejren er stålsat eller ej, er kursen dog ikke nødvendigvis snorlige mod verdenstoppen for danskeren. Det kommer til at kræve mange sejre og mange point, hvis danskeren skal sætte sig på tronen i herretennis inden for en overskuelig periode.

Herunder vurderer DR Sportens tenniskommentator Kresten Mosbæk hver af de syv spillere foran Rune på verdenranglisten - og Holger Runes mulighed for at overhale dem i 2023:

#8. Holger Rune (3.321 point)

Holger Rune spiller semifinale ved ATP 500-turneringen i Acapulco natten til lørdag. (Foto: © HENRY ROMERO, Ritzau Scanpix)

Vi begynder med hovedpersonen selv, der ifølge Kresten Mosbæk har glimrende muligheder for at kravle yderligere op mod den absolutte verdenstop.

- Der er intet, der tyder på, at Holger Rune ikke fortsætter med at kravle opad verdensranglisten i 2023. Danskeren kan med sit aggressive og kreative spil slå alle i verden.

- I starten af 2022 kæmpede Rune med kramper i de lange kampe, men fysikken er modnet, og mentalt håndterer han også modgangsperioderne bedre nu. Han er dog kommet op i en liga nu, hvor der skal præsteres kontinuerligt i alle de store turneringer, hvis han skal gå forbi de største tennisstjerner i verden.

#7. Daniil Medvedev (3.575 point)

Daniil Medvedev og Holger Rune har trænet sammen tidligere. (Foto: © Yoshua Arias, Ritzau Scanpix)

- Den uortodokse russer er kendt for sin unikke teknik og spillestil. Hvis Rune kan holde det høje niveau fra slutningen af 2022 og starten af 2023, er mulighederne bestemt gode for at passere Medvedev på verdensranglisten. Men når russeren er i storform har han vist, at han kan vinde de største turneringer i verden.

Sandsynlighed for at Rune overhaler ham i år: 40 procent

#6. Andrey Rublev (3.660)

Andrey Rublev satte en stopper for Holger Runes færd ved Australian Open i januar. (Foto: © Yoshua Arias, Ritzau Scanpix)

- Mange husker sikkert det smertefulde nederlag for Holger Rune ved Australien Open i år, hvor han tabte i den afgørende sæt, men Rune slog ham i deres første indbyrdes møde.

- Rublev bliver helt sikkert en af dem, som Rune kommer til at kæmpe mod de næste mange år, men hvis Rublev ikke begynder at gå langt i største turneringer, tror jeg, at Rune glider forbi russeren på verdensranglisten inden længe.

Sandsynlighed for at Rune overhaler ham i år: 60 procent

#5. Taylor Fritz (3.795 point)

Taylor Fritz spiller i den modsatte semifinale i Acapulco. (Foto: © Carlos Perez Gallardo, Ritzau Scanpix)

- Rune og Fritz har endnu deres første møde til gode, men der venter en underholdende duel, da både Holger og Fritz foretrækker det aggressive tennisspil.

- Hvis Rune skal passere Fritz på verdensranglisten, kræver det stor kontinuitet - også i de allerstørste turneringer, som Fritz har vist sit værd i.

Sandsynlighed for at Rune overhaler ham i år: 50 procent

#4. Casper Ruud (5.560 point)

Casper Ruud sendte Holger Rune ud af kvartfinalen i French Open for et år siden, og nordmanden har generelt et godt tag på danskeren. (Foto: © HENRY ROMERO, Ritzau Scanpix)

- Norske Casper Ruud havde et fantastisk 2022 med to grand slam-finaler. Blandt andet i French Open, hvor han slog Holger Rune i kvartfinalen.

- Holger Rune og Ruud har allerede spillet mod hinanden fire gange, og alle fire gange har nordmanden trukket sig sejrrigt ud af opgøret. Her har Ruud vundet på sin tålmodighed og få fejl, men Rune er modnet siden seneste møde.

- Der er et stykke vej op til normanden på verdensranglisten, men Casper Ruud har mange point fra 2022 at forsvare, så hvis Holger brager igennem i 2023, er det ikke utænkeligt, at han går forbi ham.

Sandsynlighed for at Rune overhaler ham i år: 35 procent

#3. Stefanos Tsitsipas (5.805 point)

Græske Stefanos Tsitsipas har mødt Holger Rune to gange. Begge gange har danskeren vundet. (Foto: © SANDER KONING, Ritzau Scanpix)

- Stefanos Tsitsipas spiller ofte som en græsk gud, men han mangler at vinde en grand slam, og den skygge hænger over ham, selvom han ofte går langt i de største turneringer.

- Holger Rune har spillet fantastisk i deres to indbyrdes kampe, men Tsitsipas er en spiller, der altid er blandt favoritterne i alt, hvad han stiller op i. Med den stabilitet bliver han svær at fange.

Sandsynlighed for at Rune overhaler ham i år: 15 procent

#2. Carlos Alcaraz (6.780 point)

Carlos Alcaraz har ikke fået den ønskede start på sæsonen. (Foto: © MAURO PIMENTEL, Ritzau Scanpix)

- Havde du spurgt mig for et år siden, havde jeg troet, Carlos Alcaraz ville være klar verdensetter i dag. Men skader har sat spanieren tilbage, og afstanden mellem Rune og Alcaraz er blevet markant mindre.

- Begge spillere kommer til at duellere i mange store kampe fremover. Hvis Alcaraz fortsætter med at kæmpe med fysikken og skader igennem året, kan Holger Rune godt gå forbi ham, men spanieren er en komplet spiller, og topniveauet er bare uhyggeligt, når han er fit.

Sandsynlighed for at Rune overhaler ham i år: 15 procent

#1. Novak Djokovic (7.160 point)

I denne sæson har Novak Djokovic virket uovervindelig. Men Daniil Medvedev tildelte serberen hans første nederlag i sæsonen, da to fredag eftermiddag tørnede sammen i semifinalen Dubai. (Foto: © JAMES ROSS, Ritzau Scanpix)

- Ingen grund til at finde klaphatten frem her. Novak Djokovic er 35 år, men han virker næsten mere urørlig end nogensinde. Der er intet, der tyder på, at serberens niveau daler i 2023, og selvom Holger Rune slog verdensetteren i Paris sidste år, vil det kræve flere danske grand slam-sejre det kommende år, hvis Djokovic skal overhales.

- Der går et par år, før Holger Rune ligger højere end serberen på verdensranglisten.

Sandsynlighed for at Rune overhaler ham i år: 5 procent