Runes modstander ved, at danskeren deler vandene: ’Håber publikum er på min side’

Holger Rune møder mandag argentinske Francisco Cerúndolo i fjerde runde ved grand slam-turneringen French Open.

Francisco Cerundolo håber at få publikum over på sin side, når han mandag møder Holger Rune i fjerde runde ved French Open. (Foto: © Emmanuel Dunand, Ritzau Scanpix)

Der er sket meget, siden argentinske Francisco Cerúndolo en augustdag i 2019 stod overfor en ung dansker i en lavtrangeret turnering i Italien.

Dengang var Cerúndolo kæmpefavorit i kampen. Argentineren var godt nok kun placeret som nummer 299 på verdensranglisten, men når spilleren på den anden siden af nettet er nummer 1136, er det, hvad man må betegne som en 'must win'.

Sådan endte det også. Francisco Cerúndolo, som dengang var 20 år, sendte 16-årige Holger Rune ud af turneringen med en sikker sejr i to sæt. Men selvom argentineren ikke husker meget fra det opgør, er han udmærket klar over, hvem det er, han mandag møder i fjerde runde ved French Open.

- Han var ung dengang, nu er han nummer seks i verden, så han har åbenlyst forbedret sig meget i alle aspekter af spillet. Han er en komplet spiller og lige nu vel én af de bedste på grus, siger Cerúndolo.

Francisco Cerundolo slog i tredje runde af French Open den amerikanske verdensotter Tylor Fritz. (Foto: © Yoan Valat, Ritzau Scanpix)
Francisco Cerundolo slog i tredje runde af French Open den amerikanske verdensotter Tylor Fritz. (Foto: © Yoan Valat, Ritzau Scanpix)

Men selvom rollerne nu er byttet om, og det er danskeren, som er storfavorit til at nappe sejren, kommer Cerúndolo ind til kampen med stor tro på egne evner. Og med god grund.

For argentineren har den seneste tid spillet forrygende tennis, som har sendt ham op som nummer 23 på verdensranglisten, og i seneste runde ved French Open sendte han verdens nummer otte, amerikanske Tylor Fritz, hjem fra Paris.

Derfor skræmmer det ikke at skulle møde den danske tennisstjerne.

- Jeg har også tur i den ved denne turnering og kommer med masser af selvtillid, så det bliver forhåbentligt en god kamp. Han er en stærk fighter, så jeg skal finde mit bedste spil frem, siger Cerúndolo.

Hør, hvad Francisco Cerúndolo siger om sit seneste møde med Holger Rune og om, hvilken rolle publikum kommer til at spille i mandagens kamp:

Håber på hjælp fra tribunerne

Da Francisco Cerundolo mødte Holger Rune i 2019, var der ikke den store medie- eller publikumsinteresse for kampen. Men også her er der sket en del siden seneste rendezvous.

For Runes rejse mod verdenstoppen har gjort den danske stjerne til et samtalepunkt på både godt og ondt. Francisco Cerúndolo har da også bemærket, at danskeren har en evne til at bringe sindene i kog på tilskuerpladserne, når han spiller.

Både ved ATP 1000-turneringerne i Madrid og Rom var der 'ond' stemning på tribunerne rettet mod danskeren, og Cerúndolo håber, at han i mandagens kamp kan vende publikums begejstring til sin fordel.

- Jeg tror, det bliver en sjov kamp at se. Holger Rune opildner altid publikum – nogle gange holder de med ham, andre gang er de imod ham.

- Jeg ved, hvordan atmosfæren bliver, og jeg vil forsøge at få publikum over på min side og nyde momentet. Det bliver en hård kamp, for han spiller fantastisk lige nu, men forhåbentlig er publikum med mig, siger Francisco Cerundolo.

Holger Rune møder mandag Francisco Cerundolo i fjerde runde af French Open. Kampen spilles som opgør nummer to på Suzanne Lenglen-banen. Du kan følge kampen på dr.dk.