Sådan går Wozniacki videre i Singapore

Caroline Wozniacki er på trods af sejre i begge opgør ved sæsonfinalen ikke sikker på avancement til semifinalerne.

Caroline Wozniacki mangler et sæt for at være sikker på avancement i Singapore. (Foto: WALLACE WOON © Scanpix)

Caroline Wozniacki har imponeret i sine to kampe ved de kvindelige tennisspilleres sæsonfinale i Singapore. Først slog hun verdens nummer to, russeren Maria Sharapova, og torsdag blev Agnieszka Radwanska, der ligger nummer seks på verdensranglisten, slået.

Alligevel er Wozniacki ikke sikker på at slutte på en af de to øverste pladser i Hvid gruppe, da tre spillere kan ende med to sejre efter de tre gruppekampe.

De to oplagte scenarier, der vil sikre Wozniacki avancement:

1. Caroline Wozniacki slår Petra Kvitova i sin kamp fredag.

2. Maria Sharapova slår Agnieszka Radwanska fredag.

Hvis ingen af de to kampe går Wozniackis vej, så vil vi ende med en situation, hvor både Wozniacki, Kvitova og Radwanska slutter med to sejre. Så vil man i stedet for gå ned og tælle sæt og de to spillere med flest vundne sæt i forhold til tabte, går så videre.

Wozniackis sejre på 2-1 og 2-0 i sæt gør, at hun rent faktisk kan nøjes med blot at vinde et enkelt sæt mod Kvitova og gå videre, da danskeren vil være bedst, når man går ned og tæller sæt.

Taber Wozniacki derimod opgøret mod Kvitova med 2-0 i sæt, så vil tjekken slutte med plus to i sæt og Wozniacki med kun plus en i sæt.

Dermed vil Wozniacki være afhængig af Radwanskas kamp mod Sharapova. Vinder polakken her med 2-0 i sæt, vil hun også slutte på plus to og derved vil Wozniacki være ude. I tilfælde af en Radwanska-sejr i tre sæt, vil hun stå lige med Wozniacki.

Man vil i givet fald så gå til de to involverede spilleres indbyrdes kamp, og her vandt Wozniacki som bekendt og vil dermed gå videre.

Stillingen i Hvid gruppe inden fredagens afgørende opgør (kampe, vundne, tabte, sæt, point):

1. Caroline Wozniacki       2 2 0 4-1 4

2. Agnieszka Radwanska  2 1 1 2-2 2

2. Petra Kvitova               2 1 1 2-2 2

4. Maria Sharapova          2 0 2 1-4 0

Facebook
Twitter