Satser alt: Tennistalents familie tager lån i huset

Holger Rune drømmer om at blive den nye Wozniacki. Men det koster at skabe en verdensstjerne - en pris, familien selv skal betale.

14-årige Holger Rune spiller og træner op til fem timer hver dag med håbet om engang at nå sin drøm om at blive verdens bedste tennisspiller.

Men for at nå verdenstoppen i tennis, kræver det ikke kun en god portion hårdt arbejde og vilje. Der skal en mindst ligeså stor portion penge til.

Og familien Rune skal selv investere stort i sønnens tenniskarriere, hvis Holgers drøm skal gå i opfyldelse.

- Det er fuldstændig ubeskriveligt dyrt, og vi flyver ikke på Business Class, vi bor ikke på fem-stjernet luksushotel. Vi bor med koboltblå fleecetæpper. Det er virkelig ikke 'high class', siger Holgers mor, Annika Rune.

Holger Rune får økonomisk støtte fra nogle sponsorer, men det er i høj grad familien, der betaler for at give deres søn muligheden for at nå langt inden for sporten.

For at holde Holgers karriere og udvikling i gang igennem træning, rejser og turneringer, koster det cirka 500.000 kroner om året.

Så uden støtten fra Team Danmark, må familien ty til andre midler.

- Vi tager afdragsfrie lån i huset, så der er luft i økonomien til at gøre det, siger Annika Rune.

Team Danmark skal i gang

Den tidligere tennisstjerne og nuværende HIK-træner Kenneth Carlsen har for nylig i DR Sporten rejst en kritik af den manglende støtte fra Team Danmark til de danske talenter, og fordi familierne til talenterne kun har deres egen pengekasse at tage fra.

- At udvikle sit tennistalent koster rigtig mange penge, og det ville være dejligt for familierne at få den ro, at det ikke er økonomien, der skal afgøre, om deres barn kan blive den næste Caroline Wozniacki enten på dame- eller herresiden.

Indtil videre må familien Rune lede efter pengene i egne lommer.

Men det ændrer ikke på den store opbakning hjemmefra. Hver dag til træning følger Annika Rune sønnens træning på tæt hold.

Og spillet bliver løbende evalueret. For økonomisk støtte eller ej, tror mor Annika på, at Holger en dag bliver den nye Wozniacki.

- Jeg tror, at Holger lever den helt ud. Han har fysikken, mindsettet og passionen, siger Annika Rune.

Ovenover kan du se indslaget om tennistalentet Holger Rune.

Facebook
Twitter