Serena Williams kan i dag tangere rekord i Wimbledon-finale: ’Hun er den største atlet nogensinde’

Den 37-årige amerikaner har mulighed for at vinde sin 24. Grand Slam-titel.

Serena Williams har ramt topformen ved Wimbledon. (Foto: Adam Davy © Scanpix)

Der er vel næsten ikke flere ord, der kan beskrive tennisfænomenet Serena Williams og hendes bedrifter. Og så alligevel.

For den 37-årige amerikaner spiller i dag sin 11. Wimbledon-finale i karrieren og er den ældste kvindelige finalist nogensinde. Og lykkedes det for superstjernen at slå den 10 år yngre Simona Halep på Centre Court, vil Williams tangere Margaret Courts rekord for flest vundne Grand Slam-titler: 24 i alt.

Men selv hvis hun ikke lykkes med at feje Halep af banen, så er hun den største atlet nogensinde. Det mener tenniskommentator Michael Mortensen i hvert fald.

- Hendes titler taler for sig selv. Niveauet på WTA-touren er skræmmende højt. Tidligere kunne topspillere spadsere sig igennem til kvartfinalen. Det kan du ikke i dag. Du skal være 100 procent på hver gang, og i en alder af snart 38 år er hun stadig så dominerende. Det er vildt imponerende, siger han.

Ved årets Wimbledon-turnering har Serena Williams vist skræmmende styrke og fysik på det velkendte grønne græs, hvor især hendes serv har været sublim.

Og det virker til, at formen er lige, hvor den skal være for superstjernen.

Dramatisk fødsel og US Open-finale

Men sådan har det ikke været de seneste par sæsoner. Amerikaneren har haft svært ved at ramme topformen siden sin datters problematiske fødsel i 2017, hvor hun efterfølgende fik flere komplikationer – blandt andet blev hun ramt af blodpropper, som udskød og besværliggjorde comebacket.

Og da hun endelig trådte ind på tennisbanen igen, begyndte det venstre knæ at drille superstjernen.

På trods af udfordringerne formåede hun alligevel at spille sig frem til to Grand Slam-finaler. Senest ved US Open i august sidste år. Begge tabte hun dog, og især nederlaget i US Open mod Naomi Osaka resulterede i store overskrifter, hvor Serena Williams skabte en scene både på og uden for banen, da hun mente, at hun blev forfulgt af kampens dommer.

En opførsel, som hun blev kritiseret for fra flere sider, men også en episode, som hun siden hen har lært af. I et interview med avisen Harpars Bazaar indrømmede hun, at hun havde brug for psykologhjælp efter finale-nederlaget for at komme videre.

Serena Williams var frustreret i US Open-finalen over kampens dommer. (Foto: USA TODAY SPORTS © Scanpix)

- Jeg kommenterede finalen, og jeg var fortørnet over hendes opførsel. Men hun er kommet videre, og det, at hun valgte at acceptere, at hun skulle have hjælp, viser også, at hun er ydmyg og stadig har et kæmpe vinder-gen.

- Det betyder stadig noget for hende at vinde. De bedste vil altid gerne vinde mere, og på den vej taber man nogle gange overblikket, som hun gjorde i US Open-finalen, siger Michael Mortensen.

Og vinde, det hungrer hun stadig efter.

Det fandt Michael Mortensen ud af på nærmeste hold, da han mødte Serena Williams til Caroline Wozniackis bryllup tidligere i år.

Hungrer efter at blive endnu bedre

Her fik tenniskommentatoren et indtryk af, at amerikaneren stadig gerne vil lære og blive en endnu bedre tennisspiller, selvom hun har ramt de 37 år.

- Vi snakkede om hendes spil og de detaljer, jeg havde lagt mærke til i hendes spil det seneste år. Og det var hun glad for at høre. Hun mente heller ikke selv, at hun havde været i god form efter fødslen og sin skade.

- Men op til Wimbledon følte hun sig godt tilpas og var fortrøstningsfuld. Og derfor ser vi også denne udgave af Serena Williams, som vi ser i år. Hun er tæt på, hvor hun skal være, siger Michael Mortensen, der også blev betaget af amerikanernes vinder-gen i samtalen med hende.

- Hun elsker at spille tennis, og så elsker hun stadig at træne. Og det er det vigtigste. Hun vil stadig gerne lære. Hun mener ikke, hun er en komplet spiller, og derfor vil hun stadig gerne udfordre dig selv. Det er beundringsværdigt, at hun har det mindset efter så mange år på toppen.

Kombinationen af den ukuelige vilje og den gode fysiske form hos amerikaneren gør, at Michael Mortensen ikke er overrasket over, at Serena Williams nu står i endnu en Grand Slam-finale.

Serena Williams har vundet Wimbledon syv gange som single-spiller. Nu jagter hun sin ottende sejr. (Foto: GERRY PENNY © Scanpix)

En finale, som han vurderer, hun er favorit i, selvom Simona Halep også har vist højt niveau ved årets Wimbledon.

Og lykkes det Williams at tangere Courts rekord på 24 grandslam-titler, så er Michael Mortensen ikke i tvivl om, at den næste titel lurer om hjørnet.

- Hvis hun vinder, så bliver titlen en katapult for at vinde US Open. Fysisk er hun næsten på 100 procent igen, hun vil lade sig inspirere af Wimbledon-succesen, og dermed sender hun også et stærkt signal til sine konkurrenter: ’I’m back! Stronger than ever’.

Finalen mellem Serena Williams og Simona Halep spilles i dag klokken 15.00 og kan ses på TV2 Sport.

    Facebook
    Twitter