Serena Williams' knæskade tvinger hende til pause

Verdensetteren har ikke været i kamp siden sin sejr i Melbourne og holder pause endnu to turneringer.

Serena Williams er ude af Indian Wells. (Foto: © Jason reed, Scanpix)

Verdens bedste kvindelige tennisspiller, Serena Williams, har meldt afbud til tennisturneringen i Indian Wells, skriver nyhedsbureauet AFP.

Williams, der startede året med at vinde Australian Open, døjer med sine knæ, oplyser turneringsledelsen. Ud over turneringen i Indian Wells har Williams valgt at trække sig fra Miami Open.

- Jeg bliver beklageligvis nødt til at trække mig fra BNP Paribas Open i Indian Wells og turneringen Miami Open, skriver Serena Williams i en meddelelse.

- Jeg har ikke været i stand til at træne på grund af mine knæ, og jeg er skuffet over ikke at kunne deltage. Jeg vil hele tiden forsøge at forbedre mig og ser frem til at være tilbage hurtigst muligt.

Williams manglende deltagelse på banerne i Californien betyder, at hun efter turneringen mister sin førsteplads på verdensranglisten, der i stedet overtages af tyske Angelique Kerber.

Williams var sidste år i finalen ved Indian Wells og mister ved sin udeblivelse dermed en række point på verdensranglisten.

Serena Williams boykottede i mange år turneringen i Californien sammen med Venus Williams.

Det skete, fordi de to søstre efter eget udsagn blev chikaneret af publikum på grund af deres hudfarve tilbage i 2001.

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki sidder over ved første runde i Indian Wells. I anden runde står hun til at møde italienske Sara Errani, der er nummer 104 på verdensranglisten.

Skulle det lykkes danskeren at slå sig videre i tredje runde, kan den tidligere verdensetter stå over for tjekkiske Karolína Plísková.

Pliskova har fået en flot start på 2017 og besejrede Caroline Wozniacki i finalen ved WTA Qatar Total Open i Doha.

/ritzau/