Sikker Clara Tauson-sejr i Paris: Nu kun én kamp fra deltagelse i French Open

Den danske tennisspiller Clara Tauson slog onsdag Petra Marcinko i næstsidste runde af kvalifikationen til Grand slam-turneringen French Open.

Clara Tauson er ku én kamp fra deltagelse i hovedrunden ved French Open. (Foto: © DEAN LEWINS, Ritzau Scanpix)

Den danske tennisspiller Clara Tauson er nu blot en sejr fra at indløse billet til grand slam-turneringen French Open.

Onsdag vandt hun i sikker stil kampen i anden kvalifikationsrunde over kroatiske Petra Marcinko, som er nummer 257 på verdensranglisten. Det tog blot Tauson én time seks minutter at nappe sejren i to sæt med 6-2, 6-1.

Danskeren havde et større slagrepertoire og virkede langt mere komfortabel på det røde grus end sin modstander opgøret igennem.

Lynhurtigt kom Tauson på 3-0 i første sæt, og selv om danskeren selv blev brudt en enkelt gang, kom sætsejren sikkert i hus med yderligere to brud. Andet sæt var lige så ensidigt, så spændingen forsvandt hurtigt.

I den afgørende kamp om en plads i hovedturneringen møder Clara Tauson svenske Mirjam Björklund. Hun ligger nummer 159 i verden.

Tauson har haft et svært år med skader og vigende resultater. Det har sendt hende ned som nummer 126 på verdensranglisten, og derfor er hun ikke længere selvskrevet som deltager i de største turneringer.

Tidligere på foråret indgik Tauson et samarbejde med den anerkendte spanske tennistræner Carlos Martinez, som blandt andet har trænet den dobbelte grand slam-vinder Svetlana Kuznetsova, og håbet er, at hun med ham kan finde det niveau, som for mindre end et år siden placerede hende i blandt verdens 50 bedste tennisspillere.

Clara Tauson var ikke med ved Australian Open tidligere i år, så hvis hun ender med at indløse billet til French Open, bliver det hendes første grand slam-deltagelse siden US Open for ni måneder siden.

Clara Tauson har deltaget i hovedrunden ved en Grand slam-turnering syv gange. Bedste Grand slam-resultat er en plads i tredje runde i Australian Open i 2022.