Simona Halep banker Serena Williams i Wimbledon-finalen

Med sejren har rumæneren har nu vundet to grand slam-titler.

Simona Halep kysser Wimbledon-trofæet. Foto: REUTERS/Hannah McKay (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Simona Halep er ny dronning af Wimbledon-anlægget.

Den 27-årige rumæner vandt lørdagens finale med 6-2, 6-2 over Serena Williams, og hun gjorde det på blot 56 minutter.

Det er rumænerens første Wimbledon-titel og karrierens anden grand slam-titel. Den første vandt hun i French Open sidste år.

Den 37-årige Serena Williams var helt ved siden af sig selv i hovedparten af kampen, som Halep styrede fra første til sidste bold.

Rumæneren bragte sig lynhurtigt foran med 4-0 på bare 11 minutter, og selv om Williams kom lidt bedre med, så blev det aldrig spændende. 6-2 på 26 minutter.

Fejlfri præstation af Halep

Andet sæt blev nærmest en gentagelse, selv om Williams fulgte med til stillingen 2-2.

Med til historien om en uvant skidt spillende Williams hører det også, at Halep spillede nærmest fejlfrit kampen igennem.

Hun slog en god portion vindere, men det mest bemærkelsesværdige var, hvordan hun var i stand til at returnere stort set alt fra Williams.

Flere gange slog Williams en potentiel vinder, som Halep slog kontra på, så hun vandt bolden. Den ene gang gav Williams efter og klappede af sin modstander.

Forud for kampen var der med god grund stor fokus på, at Serena Williams med en sejr ikke blot kunne hjemtage karrierens første triumf, siden hun blev mor, hun kunne også tangere en 46 år gammel rekord.

Williams har hentet 23 grand slam-titler, men det blev altså ikke i denne omgang, at hun tangerede Margaret Courts rekord på 24 titler - sat i perioden 1960-1973.

Faktisk var det den tredje grand slam-finale, Williams tabte, efter hun sidste forår kom tilbage efter sin barsel.

Wimbledon-finalen sidste år tabte hun også klart, dengang til tyske Angelique Kerber.

Dermed bliver Williams stående på sine syv singletitler i Wimbledon, mens den ti år yngre Halep ligner en spiller, der stadig har flere triumfer i sig, hvis hun kan leve op til det sublime spil fra dette års turnering.

/ritzau/

Facebook
Twitter