Skade tvinger Holger Rune til at trække sig fra Davis Cup

Holger Rune kommer alligevel ikke i aktion i lørdagens Davis Cup-kamp mod Brasilien.

Fredag tabte Holger Rune mod brasilianske Thiago Monteiro efter at have modtaget behandling i tredje sæt. (Foto: © Lars Møller, Ritzau Scanpix)

Holger Rune skulle lørdag have forsøgt at rejse sig efter en skidt periode med skavanker og syv nederlag i træk.

Men det kommer han ikke til.

En skade i ryggen, der har drillet den 20-årige danske tennisstjerne i et stykke tid, blussede nemlig op igen i fredagens Davis Cup-kamp mod Thiago Monteiro, som danskeren endte med at tabe i tre sæt.

Derfor kommer han ikke til at fatte tennisketsjeren og gå på banen i det andet af lørdagens Davis Cup-opgør mod Brasilien, hvor han skulle have mødt Thiago Seyboth-Wild.

Det oplyser Holger Runes mor, Aneke Rune, til DR Sporten.

- Det står klart efter kampen i går, som Holger havde glædet sig uendelig meget til at spille, at kuren med store doser ibuprofen, som vi i USA (under US Open red.) fik at vide ville hjælpe, ikke har taget den inflammation, der sidder, siger Aneke Rune.

Du kan se afgørelsen på Holger Runes kamp mod Thiago Monteiro fredag aften i videoen herunder:

Lørdag eftermiddag tabte doublen med Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard den tredje af Davic Cup-kampene mod Rafael Matosog Felipe Meligeni Alves, og da det resultat sendte Brasilien foran 3-0, mens der spilles bedst til fem, ville Holger Rune alligevel ikke kunne nå at sikre Danmark sejren i sit opgør.

Selv hvis den danske double havde vundet opgøret mod Rafael Matosog Felipe Meligeni, og Danmark stadig havde chancer for at ende som samlet vinder af Davis Cup-kampen, ville Holger Rune dog på grund af rygskaden stadig ikke have gået på banen til sin anden kamp.

Rygproblemerne har nemlig stået på i lang tid og kræver behandling, fortæller Aneke Rune.

- Det er smertefuldt for Holger, og det påvirker i særdeleshed hans serv, hvor det smerter, hver gang han skyder fra i serven. Det er umenneskeligt, og derfor har vi talt med en rygspecialist, der anbefaler, at Holger får en blokade i ryggen, så inflammationen fjernes. Problemet er opstået efter Rom og Roland Garros, hvor han belastede lænden forkert i blandt andet serven. Og det blev desværre ikke rettet på daværende tidspunkt i træning.

- Serven er rettet op nu af Lars og med fjernelse af inflammationen, burde Holger ikke få problemer fremtidigt, siger hun.

I stedet for Holger Rune bliver det Elmer Møller, der skal spille mod verdensranglistens nummer 77, Thiago Seyboth-Wild.

Du kan følge den Davis Cup-kamp på DR1 og DRTV.