Skadet Jankovic sendte Wozniacki ud

Tredje runde blev endestationen for Caroline Wozniacki ved Grand Slam-turneringen Wimbledon. Andenseedede Jelena Jankovic, som blev skadet undervejs, besejrede danskeren i tre sæt.

Caroline Wozniacki er færdig ved Wimbledon. (Foto: Glyn Kirk © Scanpix)

Med en sejr på 2-6, 6-4, 6-2 sendte den andenseedede serber Jelena Jankovic Caroline Wozniacki ud af Wimbledon i tredje runde. Danskeren var godt med i halvdelen af kampen, men formåede til slut ikke at udnytte, at serberen undervejs blev skadet i knæet.

God start af Wozniacki

De to spillere fulgtes ad i første sæts fire første partier. Herefter servede danskeren sig foran 3-2 for bagefter at bryde den 23-årige Jankovic' serv til 4-2 via sikkert baglinjespil og flotte vinderslag med specielt baghånden. Wozniacki havde ingen problemer med at gøre det til 5-2, men derfra skulle der kæmpes.

I et usædvanligt tæt ottende parti kom Wozniacki hurtigt foran 40-0, og havde dermed tre sætbolde. Serberen havde dog ikke givet op, og hun fik kæmpet sig op på lige - og fik endda også fordel. Men så viste den 17-årige dansker, at hun heller ikke bare kaster håndklædet i ringen, og på hendes sjette sætbold brød hun Jankovic, og vandt sættet 6-2.

I andet sæt lagde den andenseedede serber ud med at bryde den 31.-seedede danskers serv, og servede sig også på 2-0.  Ved 4-3 til Jankovic havde Wozniacki to chancer for at bryde tilbage, men hun formåede ikke at udnytte dem og i stedet kom Jankovic på 5-3, og endte med at vinde sættet 6-4.

For mange fejl

Tredje sæt startede som andet. Caroline Wozniacki blev brudt til 0-1. Og det selv om Jankovic havde brugt pausen mellem andet og tredje sæt til at få tapet sit knæ kraftigt op. Serberen døjede nemlig med en forstrækning, som hun fik i løbet af første sæt.

Danskeren fik brudt tilbage med det samme, men det nyttede ikke det store, da hun umiddelbart efter blev brudt igen til 1-2. I det hele taget lavede Wozniacki alt for mange fejl i tredje sæt, og selv om Jankovic tydeligvis havde problemer med sit knæ, så havde hun ingen problemer med at holde bolden i spil og lade danskeren begå fejlene. Og efter et brud mere til 5-2, servede verdensranglistens nummer tre sættet og kampen hjem med 6-2.

Ude i mixeddouble

Også i mixeddouble er danskeren færdig. Sammen med hendes polske makker, Marcin Matkowski, tabte Wozniacki 6-3, 6-2 til det førsteseedede par bestående af Mike Bryan fra USA og Katarina Srebotnik fra Slovenien. 

Jelana Jankovic m?tte have behandlet sit kn? for en skade under kampen mod Caroline Wozniacki. (Foto: Kieran Doherty © Scanpix)
Facebook
Twitter