Skadet Serena Williams sender Sharapova videre

Det blev ikke til noget stormøde mellem Serena Williams og Maria Sharapova i French Open alligevel.

Serena Williams måtte trække sig med en skade, så hun slet ikke nåede at møde Maria Sharapova, der dermed er klar til kvartfinalen i French Open. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)

Der var lagt op til et stort brag i ottendedelsfinalen i French Open mellem de tidligere verdensettere Maria Sharapova og Serena Williams.

Sådan gik det ikke. Williams trak sig nemlig med en skade kort inden kampen og annullerede dermed det første møde mellem de to siden 2016.

Dengang mødtes de i kvartfinalen i Australian Open. Et møde, amerikaneren trak sig sejrrigt ud af.

Williams har vundet de seneste 18 møder med Sharapova og havde dermed statistikken på sin side før kampen.

Ifølge Williams pådrog hun sig en skade i tredjerundekampen mod Julia Görges. Skaden forhindrer hende angiveligt i at serve.

Williams planlægger at blive i Paris for at blive skannet og få vished om, hvor længe hun er ukampdygtig.

- Jeg er mere end skuffet, siger Williams efter offentliggørelsen af sin beslutning.

Ofret tid med familien

36-årige Williams vendte først i marts tilbage til tennisbanen efter 13 måneders kamppause på grund af graviditet og barsel, og siden fulgte yderligere en kamppause på to måneder på grund af hård træning.

Amerikaneren havde derfor kun spillet fire kampe i år før French Open. Af dem havde hun vundet de to.

- Jeg har givet afkald på så meget tid med min datter og familie for det her øjeblik. Så det er rigtigt svært at være i den her situation, siger Williams.

Mens Williams slog Görges for at nå ottendedelsfinalen, fandt Maria Sharapova vej til stormødet ved at slå Karolína Plísková i tredje runde.

Williams' skade betyder, at Sharapova er klar til kvartfinalen i grand slam-turneringen, hvor hun er seedet som nummer 28.

Det er første gang, hun er seedet i en grand slam-turnering, siden hun vendte tilbage fra sin dopingkarantæne sidste år.

Sharapova møder enten tredjeseedede Garbiñe Muguruza eller Lesia Viktorivna Tsurenko i kvartfinalen.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter