Skuffet Holger Rune efter exit: 'Det dårligste tennis, jeg har spillet i år'

Ifølge den 20-årige tennisdansker kom han for sent i gang i kvartfinalenederlaget til Casper Ruud ved French Open.

Med øjnene rettet mod jorden forsøgte Holger Rune at sætte ord på sine svære følelser.

Den 20-årige tennisstjerne rodede sig selv i sit våde hår, mens han kaldte onsdagens nederlag og exit fra French Open for en skuffelse.

- Jeg spillede klart under niveau i de første to sæt og noget af mit dårligste tennis i år. Det var et af de værste tidspunkter at gøre det på, siger Holger Rune til DR Sporten.

Han tabte i fire sæt til Casper Ruud i kvartfinalen af den franske grand slam-turnering. Efter to katastrofale sæt, kom Holger Rune stærkt tilbage i tredje sæt og var tæt på at skabe overraskelsen. Desværre for danskeren var hans banemand utæmmelig.

Holger Rune erkender, at han måske ikke fik restitueret godt nok inden kampen mod Casper Ruud. (Foto: © Christophe Petit Tesson, Ritzau Scanpix)

'Mange ting gik galt'

Kvartfinalen sluttede som bekendt med en sejr til Casper Ruud, men Holger Rune fandt efterfølgende trøst i, at han formåede at vende en truende afklapsning til et muligt comeback i løbet af tredje sæt.

Den slags kan trods alt glæde verdensranglistens nummer seks - ikke at det er nok til at fjerne ulykken over at ryge ud af French Open efter en solid slutspurt fra norske Casper Ruud.

Holger Rune forklarede, at han kom for sent i gang i onsdagens kamp, da det blev et exit i den franske kvartfinale for andet år i træk.

Han havde svært ved at sætte ord på, hvad der præcist gik galt mod Casper Ruud.

- Det var ikke én ting, der gik galt, men mange små ting, der gør, at jeg ikke performer rigtigt i dag (onsdag aften, red.), siger Holger Rune.

Med det sagt havde han også masser af ros til Casper Ruud.

- Han fortjente at vinde. Jeg dukkede ikke op, og det kan du ikke gøre mod en spiller som Casper eller nogen anden på det niveau, for så er der langt tilbage, siger Holger Rune.

Herunder kan du se og høre Holger Rune sætte ord på, hvad der gik galt mod Casper Ruud.

Han følte ellers, at han havde fået restitueret godt efter det lange fjerderundeopgør mod Francisco Cerundolo fra Argentina for tre dage siden. Men ak.

- Det var en lang kamp (mod Francisco Cerundolo, red.), og jeg brugte meget energi, så det kan godt være, at det var én af grundene til, at jeg ikke var fuldt ud fokuseret i dag, siger Holger Rune.

Trods skuffelsen var tennisdanskeren alligevel i stand til at se fremad. Der venter endnu mange muligheder for en triumf eller flere, understregede han.

- Det har været en lang grussæsone, jeg er stolt af det, jeg har præsteret og må komme videre, siger Holger Rune.

Om en uge begynder græssæsonen, der kulminerer med den mytiske grand slam-turnering, Wimbledon i London den 3. juli.

I torsdagens afsnit af DR Sportens podcast Tyvstart kan du høre analysen efter Holger Runes nederlag ved French Open.