Sloane slog Serena og så sig tilbage: Nu venter Wozniacki

Caroline Wozniacki møder i morgen amerikanske Sloane Stephens i semifinalen ved WTA-turneringen i New Zealand.

(Foto: Fiona GOODALL © Scanpix)

Der er ingen modtager på Serena Williams tweet, men timingen sagde det hele. Den var rettet mod Sloane Stephens.

Tre dage før Williams’ tweet havde den blot 19-årige Sloane Stephens leveret en af sæsonens største overraskelser, da hun slog Williams ud af kvartfinalen af Australian Open i 2013.

Stephens kæmpede sig til den overraskende sejr i tre sæt, og efter kampen kunne hun ikke skjule sin begejstring.

- Oh my God. Nu tror jeg, jeg vil hænge en plakat op af mig selv, lød det fra Stephens, som indtil da havde haft netop Serena Williams – sit store idol – hængende på væggen.

Men i Williams-lejren havde de svært ved at forstå Stephens begejstring som andet end en hån.

En hån, der blev startskuddet til en iskold periode imellem de to.

- Hun har ikke sagt et eneste ord til mig, ikke engang sagt ’hej’, selvom vi har været i det samme rum, siden jeg slog hende i Australien, sagde Stephens i maj 2013.
- Og det siger noget om hende. Hun gik fra at sige en masse fine ting om mig til ikke at følge mig længere på twitter.

Stephens, der fysisk har flere lighedstræk med Williams, blev hurtigt udråbt til Serenas arvtager efter sejren i Australien Open.

apples and oranges ��

Et billede slået op af Sloane Stephens (@sloanestephens) den

- Hun har ikke samme komplette spil. Og selvom hun har et talent, så mangler hun altså noget stabilitet. Så der er lagt låg på den snak, om at hun skulle være den nye Serena, siger Tine Scheuer om Stephens.

Højdepunktet blev sejren over Serena

Og paradoksalt nok så blev sejren over Williams da også det hidtige højdepunkt i Stephens karriere. Efter sejren så hun sig tilbage. Blev overhalet af andre talenter og dumpede fra en plads som nummer 11 i verden ned til nummer 30, hvor hun ligger i dag.

- Hun er ikke den førende i den nye generation, men hun kan helt klart overraske. Og på sigt komme op og banke på til Top 10 i verden. Men det kræver mere stabilitet, siger Tine Scheuer og uddyber:
- Hun er en stor atlet og bevæger sig utrolig godt. Men hun har været lidt svingende rent psykisk – hun har været lang tid om at modnes.

Wozniacki har klart overtag

I morgen møder Stephens så Caroline Wozniacki i semifinale ved WTA-turneringen i New Zealand.

Og Wozniacki har statistikken med sig inden opgøret. I de to spilleres hidtidige fem indbyrdes opgør har danskeren vundet dem alle – og endda uden at afgive et eneste sæt.

- Stephens er en bedre spillere end dem, Caroline indtil videre har mødt. Hun har et bedre tempo og flere våben end de andre. Så Wozniacki skal passe på hendes serv og forhånd.
- Men Wozniacki har et psykologisk overtag, så jeg ser hende som favorit, vurderer Tine Scheuer.

Kampen er ikke fastsat til et præcist tidspunkt, men ifølge WTA-turneringens egen hjemmeside vil den gå i gang på et tidspunkt efter kl. 05.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve