Spillet spiller for 'fantastiske' Holger Rune. Nu skal han tøjle 17.000 fanatiske franskmænd

Lørdag aften spiller Holger Rune sin tredje kamp efter en imponerende indledning på French Open.

Holger Rune har vundet to kampe uden endnu at afgive et sæt ved årets French Open. (Foto: Christophe Petit Tesson © Ritzau Scanpix)

Foreløbigt har det været helt uden rødt grus i maskineriet for Holger Rune ved French Open.

To sejre uden at afgive et eneste sæt har sendt den danske tenniskomet blandt de sidste og bedste 32 ved den franske grand slam-turneringen, og lørdag venter tredje runde.

Holger Rune tog til Frankrig som nummer 40 på verdensranglisten, og derfor har ugens resultater taget tennisverdenen med storm. Også Peter Bastiansen er imponeret. Han er ekspertkommentator ved TV2 Sport og spillede selv i det franske grus i 1987.

- Han har spillet helt fantastisk. Jeg er meget overrasket over, at han har fået det her kæmpestore gennembrud, siger han.

Verdensranglisten udkommer opdateret hver uge med nye placeringer, men undervejs kan man følge med i udviklingen. Og med de foreløbige resultater er Holger Rune kravlet op som nummer 33 i verden.

- Det er jo verdensklasse taget i betragtning, hvor svært det er at komme højt på ranglisten inden for herretennis, siger den tidligere spiller Peter Bastiansen.

I første runde besejrede Holger Rune på imponerende vis Denis Shapovalov, der er nummer 15 i verden. Siden blev det til en stilsikker sejr over Henri Laaksonen i anden runde, men lørdag venter der helt nye udfordringer for danskeren. For Holger Rune rykker fra ydmyge Bane 12 på det franske anlæg til hovedscenen, Court Philippe-Chatrier.

Der kommer tryk fra tribunerne, når Holger Rune lørdag indtager anlæggets største bane, Court Philippe-Chatrier. (Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT © Ritzau Scanpix)

Det gælder et opgør mod franske Hugo Gaston.

Bevares, han er ikke nogen verdensstjerne med utallige titler på sit cv, men på hjemmebane i Paris er der andre faktorer end blot en god serv og en stærk forhånd, der er afgørende. Det siger Peter Bastiansen, der selv har spillet i det franske grus ved French Open.

- Franske tilskuere er meget fanatiske. De kommer til at lægge et kæmpe pres på Holger Rune, så det er et spørgsmål om, hvorvidt han kan styre det.

- Han skal have fokus på sin tennis og ikke på de 17.000 mennesker, der kommer til at råbe og skrige ad ham, siger Peter Bastiansen.

For ifølge tenniseksperten er Hugo Gaston lidt af en fransk favorit, der er enormt populær og får tilskuerne med sig.

Svag favoritværdighed

I sin seneste kamp ved French Open snublede Holger Rune i en reklamebande langs baglinjen. Danskeren fik tilset sin ankel, og det er ifølge ekspertkommentator Peter Bastiansen vigtigt, at den er fit for fight lørdag aften.

Er den det, vil stortalentet træde ind på gruset som favorit, selvom modstanderen er dygtig, vurderer han.

Franske Hugo Gaston er nummer 74 på verdensranglisten. (Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT © Ritzau Scanpix)

Men kampen bliver anderledes end de to tidligere ved denne sæsons French Open.

- Det kommer til at være en mental psykisk og fysisk meget hård kamp for Holger, og det er der, han skal vise, hvad han er bygget af og ikke lade sig gå for meget på, siger han.

Hvis Holger Rune tøjler de franske tilskuere, der både tæller Gaston på banen og tilskuerne på tribunerne, vil han fortsætte sin stime som ubesejret ved grand slam-turneringen French Open.

Den 19-årige dansker har alt at vinde. Og en sejr vil sætte to streger under det helt store gennembrud, som turneringen allerede har været.

- Jeg synes, at han har håndteret succesen godt. Holger Rune er en stille og rolig dreng, der giver sig tid til at tale med alle, skrive autografer og tage selfies. Så han er ekstremt sympatisk og meget ydmyg omkring sine præstationer.

Lørdag aften skal den stille og rolige tennisstjerne møde Hugo Gaston klokken 20:45. French Open-kampen kan ses på streamingtjenesten Discovery Plus eller følges bold for bold på DR.dk.