Stjernerne står i kø for at ønske Wozniacki tillykke

Thomas Bjørn og Peter Schmeichel er blandt gratulanterne, mens overborgmester Frank Jensen inviterer på pandekager.

Der er mange, der har ønsket Caroline Wozniaki tillykke med den flotte triumf i Australian Open. (Foto: PAUL CROCK © Scanpix)

Tenniskolleger og andre nuværende og tidligere sportsstjerner fra hele verden står i kø på det sociale medie Twitter for at lykønske Caroline Wozniacki med triumfen i Australian Open.

Det var kæmpe stort, da den danske tennisspiller i dag vandt sin første grand slam-titel med sejren over rumæneren Simona Halep og samtidig sikrede sig førstepladsen på verdensranglisten.

Et af de største navne blandt tenniskollegerne er den syvdobbelte Australian Open-mester Serena Williams. Hun er så småt tilbage på banen efter en fødsel, men blev ikke turneringsklar til årets Australian Open.

Hun sender en hilsen til sin danske veninde på Twitter.

- Jeg blev for nervøs til at se, men vågnede op til Caroline Wozniacki som ny nummer et og vinder af aussie open (Australian Open, red.). Så stort. Så lykkelig. Er det tårer? Ja, det er det. Jeg er så stolt af, hvor min ven er i forhold til for et år siden. Jeg kan bogstaveligt talt ikke sove nu, skriver Williams.

Tennislegenden Martina Navratilova, der har vundet 18 grand slam-titler, byder Wozniacki velkommen i Major Winners Club med henvisning til, at det er Wozniackis første sejr i en af de store grand slam-turneringer.

Der er også en hilsen fra en af de helt store danske sportsnavne gennem tiden, golfspilleren Thomas Bjørn.

Han skriver, at det er den største bedrift af en dansk sportsudøver nogensinde. Du gør dit land stolt, lyder det.

Wozniacki er en stor fodboldfan og hepper på den engelske klub Liverpool FC. I dag sender klubben tanker retur til danskeren på Twitter.

Også den tidligere danske fodboldmålmand Peter Schmeichel, der selv var med til at hive en af de største danske sportspræstationer nogensinde hjem med EM-triumfen i 1992, var ved tasterne.

- Mange lykønskninger herfra. Du gør os alle meget stolte, skriver han på Twitter.

På plads på sidelinjen til dagens kamp i Melbourne var en anden tidligere dansk fodboldmålmand. Thomas Sørensen, der nu er bosat i Australien, lykønskede med en video af sin familie på tribunen.

Den tidligere verdensmester i badminton Camilla Martin tager hatten af for, at Wozniacki har holdt fast i sin far som træner.

Udover sportstjerner er politikerne også ude med lykønskningerne.

Heriblandt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) håber, at Caroline Wozniacki snart kigger forbi til en gang Rådhuspandekager, sådan som det er tradition, når danske idrætsudøvere vinder store titler.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk