Stjernetræner forlænger samarbejdet med Rune: 'Han ved, at han er en kommende verdensetter'

Holger Rune fortsætter arbejdet med den franske tennistræner, Patrick Mouratoglou, og det vækker begejstring hos ekspert.

Holger Rune har siden oktober haft franskmanden Patrick Mouratoglou tilknyttet i sin trænerstab. (Foto: © HANNAH MCKAY, Ritzau Scanpix)

Den danske tennisstjerne Holger Rune har fået sit helt store, internationale gennembrud på tennisscenen i løbet af det seneste år.

Og det kan blandt andet skyldes den erfarne, franske tennistræner Patrick Mouratoglou, der har været en del af Holger Runes stab siden oktober.

For efter Patrick Mouratoglou trådte til, har 19-årige Holger Rune braget op ad verdensranglisten og ligger i skrivende stund nummer ni på verdensranglisten.

Egentlig skulle samarbejdet kun vare resten af det forgangne år, men i januar var han stadig en del af staben til Australien Open.

Nu har de to så forlænget samarbejdet, og det forstår tenniseksperten Michael Mortensen godt hvorfor.

- Han er en kæmpe kapacitet, og han har et cv, der er virkelig imponerende, siger han.

Tidligere har han trænet store navne som blandt andet den tidligere verdensetter Serena Williams, og derfor mener Michael Mortensen også, at han statuerer et eksempel, når han vælger at fortsætte samarbejdet med Holger Rune.

- Han sender et stort signal, når han vælger at træne Holger Rune.

- Han har kun valgt ham, fordi han ved, at det er en kommende nummer 1 i verden og en kommende grand slam-vinder, siger Michael Mortensen.

Udover Patrick Mouratoglou har Lars Christensen (th.) været træner for Holger Rune, siden Rune var seks år gammel. (Foto: © William WEST, Ritzau Scanpix)

Det perfekte setup

Det er ikke blot Patrick Mouratoglou, der er en del af Holger Runes stab.

Lars Christensen har været træner for Holger Rune, siden tennisspilleren var seks år gammel. Derudover har Rune også en analytiker og en mentaltræner tilknyttet.

Ifølge Michael Mortensen er det noget nær det perfekte setup, Holger Rune nu har omkring sig. Og selvom Patrick Mouratoglou har forlænget sin aftale, tror han ikke, at det kommer til at få betydning for rollefordelingen i staben.

- Jeg tror ikke, at han kommer til at fylde mere. Lars er den, der har formet Holger, og han kender ham ind og ud og har været med fra starten. Han købte jo nærmest hans første ketsjer.

- Den fortrolighed og tryghed, han har i Lars, er uvurderlig, og rollefordelingen mellem Patrick og Lars fungerer rigtig, rigtig godt, siger tenniseksperten.

Men hvad er det så, der gør, at Patrick Mouratoglou er så stor en kapacitet for Holger Rune?

Ifølge Michael Mortensen skyldes det blot hans tilstedeværelse, når han overværer danskerens kampe.

For med Patrick Mouratoglous tennisakademi i Sydfrankrig, kender han mange af Runes modstandere ud og ind.

- Mange af de spillere, som Holger møder, har Patrick jo set 1000 gange, så han kender jo mange af deres svagheder, siger tenniseksperten.

Derfor er han en mester i det psykologiske spil, for ifølge Michael Mortensen kan modstanderne komme til at tro, at Holger Rune ved, hvad der bliver deres næste slag, når Patrick Mouratoglou kender dem så godt.

- Det er derfor ikke kun Holger, der kommer i hovedet på sin modstander, for det gør Patrick også, fordi han er så intimiderende, siger Michael Mortensen.

Og når Rune har så stor en trænerkapacitet i sin stab, motiverer det ham yderligere til at gøre det godt.

- Holger respekterer ham meget og ved, hvad han står for. Derfor tænker Holger også, at han skal bevise, at han er berettiget til at have ham på sit team, siger Michael Mortensen.