Stor optur for Tauson, der kvalificerer sig til grand slam-turnering

Clara Tauson vandt fredag den afgørende kvalifikationskamp til grusturneringen French Open.

Clara Tauson er nummer 126 på kvindernes verdensrangliste. (Foto: © PETER FOLEY, Ritzau Scanpix)

Ret øjnene mod Paris. Et dansk comeback af de større kan være under opsejling.

Fredag vandt tennisspilleren Clara Tauson således sin afgørende kvalifikationskamp til French Open og træder nu ind i hovedturneringen i næste uge.

Dermed giver 20-årige Tauson blot yderligere grunde til at følge grand slam-gruset i Paris, hvor også titelhåbet Holger Rune er med fra start.

Den adgangsgivende sejr tog Tauson i tre sæt med cifrene 7-5, 6-7, 6-2 mod svenske Mirjam Björklund, som er nummer 157 på verdensranglisten.

I 2021 nåede Clara Tauson anden runde ved French Open. (arkivfoto) (Foto: © Anne-Christine Poujoulat, AFP or licensors)
I 2021 nåede Clara Tauson anden runde ved French Open. (arkivfoto) (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, AFP or licensors)

Der var selvsagt meget på spil i den skandinaviske duel, og netop derfor sad de nervøse slag og små skæverter nok også en smule løsere.

Nede 2-3 i første sæt formåede Tauson dog at sænke skuldrene, spillet blev mere frit - og risikovilligt. Det gav pote for danskeren, som gik fra 3-3 til 5-3.

Undervejs blev de to spilleres koncentrationsevne tilmed trykprøvet af en fugl, der havde udset sig netkanten som dens rute over anlægget. Spøjs situation, hvorfor flere bolde måtte spilles om. Det forhindrede dog ikke Clara Tauson i at vinde første sæt 7-5.

I andet sæt dikterede Mirjam Björklund i større grad rytme og tempo. Ved stillingen 3-1 til svenskeren var der antræk til, at hun ville stikke af, men Clara Tauson krigede sig tilbage på 5-5. Den pointmæssige kinddans fortsatte ud i en tiebreak, hvor svenskeren vandt 3-7.

Det sidste og afgørende sæt blev også dramatisk. Ved dansk 3-1 føring fik Mirjam Björklund problemer med ryggen og modtog behandling. Svenskeren var tydeligt i smerter, men spillede kampen færdig, selvom hun intet havde at skyde med til sidst.

Derfor kunne Tauson også udnytte sin første matchbold og vinde tredje sæt i sikker stil.

I 2022 slog Tauson sig for alvor ind i tennistoppen og var i februar helt oppe som nummer 33 i verden. En efterfølgende periode med skader og dårlige resultater betyder imidlertid, at hun nu er dryppet ud af top-100.

Siden er der foretaget ændringer i baglandet, og i maj annoncerede det 20-årige tennistalent et nyt samarbejde med den spanske træner Carlos Martinez, som tidligere har trænet den dobbelte grand slam-vinder Svetlana Kuznetsova.

- Nu er jeg igen klar til at tage næste skridt sammen med en fast træner, og det glæder jeg mig meget til, sagde Tauson dengang til DR Sporten.

Det trænerskifte har, i hvert fald i første omgang, vist sig frugtbart med den aktuelle kvalifikation til French Open.

Du kan følge tennisturneringen French Open på dr.dk. Undervejs sætter DR Sportens podcast Tyvstart ligeledes fokus på grus-begivenhederne i Paris.