Storsmilende Wozniacki efter triumf: 'Jeg havde helt glemt pokalens vægt'

Caroline Wozniacki vandt i Eastbourne sin 29. titel, gentog triumfen fra 2009 og er helt klar til Wimbledon.

Caroline Wozniacki med trofæet i hænderne. (Foto: Liam McAvoy © imago/Uk Sports Pics Ltd)

Da Caroline Wozniacki lørdag hævede trofæet efter finalesejren i Eastbourne, blev hun præsenteret med historiens vingesus.

På græsbanen foran det stående publikum på den fyldte Centre Court gik hun mod den store sølvpokal til ordene om, at hun blot var 18 år gammel, da hun i 2009 vandt den samme turnering for første gang - og dermed udstak kursen for den succesrige karriere.

Adspurgt om, hvad det betyder for hende at løfte pokalen igen, svarede den smilende dansker med et stort smil.

- Det betyder meget, og jeg havde helt glemt, hvor tung den er. Jeg kan dårligt holde den. Jeg måtte tage bunden af, og den er lidt lettere nu, siger Caroline Wozniacki i sejrsinterviewet.

- Det er bare utroligt. Det er længe siden, jeg vandt den senest, og det er bare stort, at jeg stadig kan spille (så godt) her næsten ti år senere.

I finalen var hun længe og ofte i et stormvejr af hårde slag og tonserserver mod den 20-årige og fremadstormende hviderusser Aryna Sabalenka, før den vedholdende dansker vandt 7-5, 7-6 (7/5).

- Faktisk tænkte jeg på, at hun havde spillet så mange sæt i turneringen (15 i de fem kampe før finalen, red.), og i går spillede hun double, og alligevel havde hun så meget energi.

- Jeg ville selv have været død på det tidspunkt, men så kom jeg i tanke, om at hun er så meget yngre end mig. Og så giver det hele mening, griner danskeren.

Karrieren har nu indbragt Caroline Wozniacki i alt 29 WTA-titler og 30.763.360 dollar i præmiepenge (svarende til knap 197 millioner kroner).

Heraf fulgte de 158.770 dollar (cirka 1.015.000 kroner) med lørdagens sejr i opvarmningsturneringen til Wimbledon.

- Wimbledon er en særlig turnering, og jeg elsker at spille på græs, som er mit favoritunderlag. Jeg håber, jeg kan gøre det godt, siger Wozniacki.

Hun spiller allerede mandag, og før det går løs, skal hun lade op med massage, søvn og nærende mad, afslører hun.

I første runde i Wimbledon skal Wozniacki møde amerikanske Varvara Lepchenko, der er nummer 98 i verden.

/ritzau/

Facebook
Twitter