Suspenderet tennisdommer dømte ved US Open

En tennisdommer var linjedommer ved US Open, selv om han var suspenderet grundet mistanke om matchfixing.

Han var egentlig suspenderet, men den kroatiske dommer Denis Pitner dømte alligevel under US Open. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Det kom i denne uge frem, at Det Internationale Tennisforbund (ITF) har udelukket to tennisdommere for matchfixing, mens fire andre undersøges for mistanke om involvering i matchfixing.

Den britiske avis The Guardian kan dog nu afsløre, at ITF's kamp mod aftalt spil har alvorlige huller.

Den kroatiske dommer Denis Pitner blev suspenderet i et år tilbage i august 2015, da han var under mistanke for at være involveret i matchfixing, men han har siden dømt i flere turneringer - blandt andet i US Open i september.

Dømte også i Qatar

Her var Pitner ifølge The Guardian linjedommer i turneringen trods sin suspendering.

- Det kroatiske forbund blev informeret om hans suspendering i august, forklarer en talskvinde fra ITF til den britiske avis.

- Vi kigger på måder, hvorpå vi kan sikre, at dette ikke sker igen.

Ud over US Open skulle Denis Pitner under sin suspendering også have dømt i blandt andet ATP-turneringen Qatar Open i januar 2016.

Historierne om matchfixing blandt dommere kommer i kølvandet på den store afsløring ved det nyligt overstående Australian Open om, at adskillige topspillere i en rapport er mistænkt for også at have været involveret i matchfixing.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve