Rune spiller sig i finalen og er klar til titelforsvar: 'Har mange gode minder herfra'

Den danske tennisstjerne Holger Rune skal søndag spille finale ved BMW Open.

For anden gang på en uge er Holger Rune finaleklar på det røde grus.

I sidste uge spillede han om titlen i Monte Carlo, og i denne omgang er det ved ATP 250-turneringen BMW Open i München, hvor danskeren lørdag slog australske Christopher O’Connell i to sæt (6-3, 6-2) i semifinalen.

Dermed får danskeren, der er nummer syv i verden, mulighed for at forsvare titlen, når han søndag spiller finale.

- I dag var en god kamp, hvor jeg skulle spille solidt for at vinde. Christopher har spillet en god turnering, hvor han har slået rigtig gode spillere. Så jeg er rigtig glad, siger Holger Rune i vinterinterviewet på banen.

- At fortsætte de gode takter her i München betyder meget. Jeg har mange gode minder herfra, så jeg ser rigtig meget frem til i morgen, siger han.

I 2022 vandt Holger Rune BMW Open. I finalen slog han hollandske Botic van de Zandschulp, som han også kan møde i finalen. (Foto: © Ronald Wittek, Ritzau Scanpix)

Gentagelse af sidste års finale

Rune fik en god start på kampen, da han brød australieren og kom foran 2-0 i første sæt, og efter 11 minutter var danskeren på 3-0, inden O'Connell fik langt bedre styr på sin serv og samtidigt pressede en mere fejlfyldt Rune i favorittens servepartier. Herefter formåede begge duellanter at holde serv sættet igennem, så Rune vandt sættet 6-3.

I andet sæt formåede danskeren at bryde til stillingen 2-1, inden han lidt senere gjorde det til 5-2 ved at gøre rent bord i et af australierens servepartier. Danskeren afværgede i kampens sidste parti to australske breakbolde og vandt sidste sæt 6-2.

I søndagens finale venter hollandske Botic van de Zandschulp, der slog amerikanske Taylor Fritz i to sæt (6-4, 7-6) i semifinalen. Dermed bliver det en gentagelse af sidste års finale, hvor Holger Rune også stod over for hollænderen.

I sidste uge formåede Holger Rune at spille sig i finalen ved ATP 1000-turneringen Monte Carlo Masters, hvor han tabte en tæt kamp til russeren Andrey Rublev.

Finalen i München spilles søndag og kan følges i appen DR Nyheder og på dr.dk.