Svensk legende har kæmpestore forventninger til Holger Rune

Den syvdobbelte grand slam-vinder Mats Wilander anser Holger Rune som en af favoritterne til at vinde French Open.

Holger Rune har det seneste tid væltet sig i roser fra eksperter, fans og andre tenniskyndige folk.

Lovprisende ord, den 20-årige dansker forhåbentlig kan omdanne til selvtillid og godt spil, når han tirsdag eftermiddag træder ud på gruset til sin første kamp ved grand slam-turneringen French Open.

Men når anerkendelserne kommer fra tidligere tennisstjerner, må det alligevel betyde lidt mere for selvtilliden.

Det kan man næsten håbe, for i så fald bør Holger Rune gå ind til eftermiddagens opgør mod nummer 74 på verdensranglisten, amerikanske Christopher Eubanks, med en propfyldt selvtillidstank.

Den svenske tennislegende Mats Wilander, der har vundet hele syv grand slam-turneringer og nu er ekspert for Eurosport, letter i hvert fald på hatten for Holger Runes spillemæssige kvaliteter.

- Han er en fantastisk tennisspiller. Han forstår spillet rigtig godt, han kan gøre alt: Komme frem til nettet, slå stopbolde, han har en god forhånd, og så har han en god serv. Han har ingen svagheder, siger Mats Wilander.

Derfor har den svenske tennislegende også enorme forventninger til den unge danske tenniskomet i årets French Open.

- Mine forventninger er helt klart høje. Holger har spillet rigtig godt. Jeg tror, det var vigtigt, at han vandt turneringen i München for et par uger siden, siger Mats Wilander.

Mats Wilander var selv en stor tennisstjerne i 80'erne. Nu er han tennisekspert på svensk TV. (Foto: © Michael Macor, Associated Press)

Er vokset mentalt

For et år siden gik den unge danske tennisspiller ind til grand slam-turneringen i Frankrig som nummer 40 i verden.

Her nåede han kvartfinalen, hvor det blev til et ærgerligt, men også meget omdiskuteret nederlag mod norske Casper Ruud.

Et par verbale udbrud undervejs og efter kampen fik internationale medier til at kalde Holger Rune "en teenager helt ind til kernen".

Netop den slags opførsel er Holger Rune dog langt fra den første tennisspiller, der viser, fortæller Mats Welander.

- Når jeg ser Holger spille, sammenligner jeg det med, hvor Novak Djokovic var i starten af sin karriere. Han er rigtig god, men har ikke den samme pæne opførsel som Nadal og Federer, siger den svenske tennisekspert.

Nu er danskeren dog blevet et år ældre, kravlet op som nummer seks i verden og er også vokset mentalt, mener Mats Wilander.

Og med en bedre mental indstilling bør Holger Rune kunne nå rigtig langt i turneringen, vurderer han.

- Holger Rune er favorit mod alle i turneringen foruden Novak Djokovic og Carlos Alcaraz. Måske også Stefanos Tsitsipas, men han har slået ham tilpas mange gange, så jeg tror, han er tredje, fjerde eller femte favorit.

- Men jeg tror, at han med hans stejle udviklingskurve kan slå selv Carlos Alcaraz og Novak Djokovic, siger svenskeren.

Før Holger Rune kan gøre sig forhåbninger om at slå stjerner som Carlos Alcaraz og Novak Djokovic, skal han tirsdag slå amerikanske Christopher Eubanks. Hans kamp starter tidligst klokken 14.30, og du kan følge med på dr.dk og i app'en DR Nyheder.