Svigermors drøm venter Holger Rune i en kamp, der kan blive turneringens bedste

I fjerde runde af Miami Open mødes Holger Rune og amerikanske Taylor Fritz for første gang i karrieren.

Amerikanske Taylor Fritz har hjemmebanefordel i Miami. (Foto: © Frederic J. BROWN, Ritzau Scanpix)

Han er sådan en fyr, der kan give alle tilskuere varme i kinderne.

Taylor Fritz, amerikansk tennisspiller og Holger Runes næste modstander i Miami Open, hvor de to er nået til fjerde runde af ATP 1000-turneringen.

Han er 25 år gammel, har ikke vundet en grand slam, men alligevel er han en vildt populær herre.

Fritz har for nylig medvirket i Netflix-serien 'Breaking Point', og det har bragt ham helt derud, hvor fanbasen automatisk vokser, bare han åbner munden.

Og spørger man Michael Mortensen, tennisekspert og kommentator hos Eurosport, så er der nærmest et uendeligt antal årsager til netop det.

- Taylor Fritz er lidt en svigermors drøm. En "golden boy" i amerikansk tennis.

- Han er en flot fyr, og han har en fed udstråling på banen, som er intimiderende for modstanderen og befordrende for ham selv. Han hviler i sig selv, og han nyder at stå der og optræde.

- Han har et stort anlagt spil og en imponerende fysik, som skaber frygt hos modstanderne. Jeg er meget begejstret for ham, også fordi han er blevet mere alsidig, efter han fik en træner, der har inspireret ham, siger Michael Mortensen.

Lige til at få røde kinder af.

Det er i hans DNA

Når man taler om Taylor Fritz som det bedste bud som frontløber for en gylden amerikansk tennisgeneration, så er det ikke mærkeligt, at det blev netop ham.

Begge hans forældre, Guy Fritz og Kathy May, var begge verdensklassespillere, og den slags har det med at lagre sig i generne.

Derfor var det heller ikke overraskende for mange, at han som juniorspiller var rangeret som nummer et i verden, men den position, og hans amerikanske ophav, har muligvis været med til at holde ham en smule tilbage i forhold til at nå den absolutte verdenstop som senior, siger Michael Mortensen.

- Han har altid haft lukrative kontrakter, fordi han var nummer et i verden som juniorspiller. Så det med at bekymre sig om økonomien har aldrig været et tema for ham, og derfor var han en bekvemmelighedsspiller på ATP-Touren i en del år.

- Hvis man er et stort navn i USA, så har man også store indtægter, og det kan være et problem for mange spillere, for så er det svært at være sulten og ærekære nok. Men det ser man i hans spil nu.

Første møde kan blive elektrisk

Taylor Fritz har dog, ligesom Holger Rune, til gode at få fingrene i en af eftertragtede grand slam-turneringer, som ATP-Touren kredser om.

Michael Mortensen er ikke i tvivl om, at begge duellanter nok skal nå det, alderen er på deres side, og de har begge spillet sig ind under fanerne på verdensranglistens top ti, men Taylor Fritz har i de seneste år tillagt sig en kvalitet, som vil hjælpe ham ekstra.

- Det skal nok komme. Fritz kan spille på alle underlag, og så er jeg er blevet mere og mere begejstret for ham, især fordi han er mere modig nu. Vi kommer til at se rigtig meget til ham.

Holger Rune ligger nummer otte på verdensranglisten, men er alligevel undertippet mod Taylor Fritz. (Foto: © Matthew Stockman, Ritzau Scanpix)

Det samme kan man sige om Holger Rune, og derfor er der lagt op til et brag i Miami, hvor det amerikanske publikum, som elsker Taylor Fritz, på papiret giver ham en fordel.

De to spillere har aldrig stået overfor hinanden, der er ikke nogle underliggende uenigheder, som kan mærkes i duellerne.

Det bliver en tenniskamp renset for virak, men fyldt med kvalitet, siger Michael Mortensen.

- Fritz kommer til at lukrere på den support, som han går i møde. Han bejler til dem, som Holger Rune også er god til, og det bliver en utrolig underholdende kamp.

- Der er linet op til et møde mellem to store boldspillere, som har massser af kvaliteter, og hvis de kan få det bedste frem i hinanden, så er jeg slet ikke i tvivl om, at det bliver den bedste kamp ved det her års turnering i Miami.

- Jeg har Holger Rune som svag favorit, fordi han ved, at der er pres på Taylor Fritz. Jeg tror, at Holger vinder i tre sæt.