Sygdom holdt Clara Tauson væk fra banen i en måned, men nu begynder jagten på verdenstoppen

Clara Tauson er tilbage på banen, når hun i dag spiller første runde i Madrid.

Clara Tauson har ikke spillet siden 23. marts, hvor lægerne stoppede hendes kamp i Miami. (Foto: MORGAN SETTE © Ritzau Scanpix)

Clara Tauson havde kæmpet sig tilbage i kampen. Første sæt var blevet tabt, men andet sæt havde den 19-årige danske tenniskomet netop vundet.

Men alt var ikke helt, som det skulle være ved WTA-turneringen i Miami.

Allerede op til opgøret mod kinesiske Shuai Zhang havde Tauson følt sig skidt tilpas, og da hun var på vej tilbage på banen efter at have været ude at skifte tøj mellem andet og tredje sæt, måtte maven kapitulere.

- Jeg vidste godt, inden jeg gik ind til kampen, at det nok ikke ville blive verdens bedste præstation, og på vej tilbage fra omklædningsrummet kastede jeg op nærmest lige ude foran banen, fortæller Clara Tauson til DR Sporten.

- Så der var ikke så meget at gøre, og jeg blev også bedt om at stoppe af lægerne.

Kampen mod Shuai Zhang var den 23. marts. Siden er der gået 37 dage, hvor Clara Tauson ikke har dystet inden for kridtstregerne.

Clara Tauson ikke spillet en kamp siden den 23. marts. Men i dag spiller hun igen, når det går løs ved WTA-turneringen i Madrid. (Foto: Rob Prange © Represented by ZUMA Press)

Mavevirus var forklaringen på det ufrivillige exit i Miami, og det kostede ikke bare kampen, men også en længere periode, hvor træthed prægede den danske tennisspiller.

- Jeg havde tre dage på hotelværelset, hvor jeg ikke kunne gøre meget andet end at ligge i sengen, og derefter har det taget noget tid at komme tilbage, men nu er jeg klar til at spille igen, siger Clara Tauson.

Et år med pil op

Det har ellers været et år, hvor pilen nærmest udelukkende har peget i en retning for den danske tennisspiller. I april 2021 var Clara Tauson lige netop kravlet ind i top-100 på verdensranglisten, som den næstyngste efter amerikanske Coco Gauff.

De seneste 365 dage har budt på tre turneringssejre, hvor hun blandt andet slog den senere US Open-vinder, Emma Raducanu, i finalen i Chicago.

2022 begyndte med et brag, da Tauson i anden runde af sin debut ved grandslam-turneringen Australian Open for første gang slog en spiller fra verdensranglistens top-10, da estiske Anett Kontraveit blev sendt hjem fra Down Under.

Og selvom resultaterne siden Australian Open ikke har være prangende, og den seneste måned uden turneringer også har betydet, at hun er rykket fra nummer 33 til en plads som nummer 41 på den seneste verdensrangliste, så har de seneste tolv måneder været godkendte for Tauson.

- Det har jo hele tiden været målet at komme op i verdenstoppen, men om jeg havde troet på, at det ville gå så hurtigt, ved jeg ikke helt. Det var, hvad jeg havde håbet på og drømt om, men der er stadig lang vej til der, hvor jeg rigtig gerne vil være, siger Tauson.

French Open er forårets store mål

Det skulle egentlig have været ved WTA-turneringen i Istanbul i sidste uge, Clara Tauson atter skulle snøre tennisskoene og jagte vigtige ranglistepoint.

Men helbredet var stadig ikke helt klar til det, og så måtte comebacket udskydes til denne uge, hvor nogle af verdens bedste spillere dyster ved WTA-turneringen i den spanske hovedstad, Madrid.

En turnering, som fungerer som første skridt på vejen mod at ramme topformen til forårets helt store tennismål, grandslam-turneringen French Open.

Men selvom det efterhånden er et stykke tid siden ketcheren har været i kamp, er ambitionsniveauet ikke sænket hos den danske teenager.

- Jeg er jo ikke i top kampform, nu hvor jeg ikke har spillet en måneds tid, så jeg skal lige i gang igen. Men jeg har ikke tænkt mig bare at se de kommende turneringer som opvarmning. Jeg vil arbejde hårdt, kæmpe alt, hvad jeg kan, og forhåbentlig vinde en masse kampe, siger Clara Tauson.

Når Clara Tauson kigger på verdensranglisten for det seneste år, kan hun godt tillade sig at juble. Hun er rykket fra en plads som nummer 91 til en placering som nummer 41. (Foto: MORGAN SETTE © Ritzau Scanpix)

Turneringen i Madrid er en såkaldt WTA-1000, som i tennissporten kun er overgået at de fire grandslam-turneringer og sæsonfinalen. Og spørger man Clara Tauson selv, så er det netop i de store turneringer, hun måske har manglet noget i forhold til for alvor at slå igennem

- Jeg har fået en masse erfaring i de mindre turneringer, hvor jeg også har klaret mig godt. Nu handler det om at føre det videre i de store turneringer, så jeg også kan komme langt i dem.

Målsætning? Den holder Clara for sig selv

Og Clara Tauson kan jo passende begynde jagten på at komme langt i de store turneringer, når hun i dag spiller første runde i Madrid.

Turneringen i den spanske hovedstad er den ottende WTA-1000- eller grandslam-turnering Clara Tauson har deltaget i det seneste år.

I de foregående syv, har tredje runde været bedste placering, men danskeren ved godt, hvor strengene skal strammes, hvis hun skal nå længere på den store scene.

- Jeg kan være med mod de bedste spillere i et enkelt sæt, men de har så meget stabilitet, at hvis du ikke kan blive ved i tre timer, så skal de nok nappe dig til sidst, siger Tauson.

- De, som går langt i de helt store turneringer, spiller ikke bare én god kamp, de spiller godt hele tiden. Derfor skal man kunne spille på et højt niveau, også selvom man har en dårlig dag.

Men selvom Clara Tauson måske mangler at nå rigtig langt i en stor turnering, så er hun altså alligevel kravlet op blandt de 50 bedste tennisspillere i verden det seneste år.

Så nu er spørgsmålet bare, hvilken placering hun indtager, når vi rammer samme tid næste år.

- Så højt som muligt, lyder det fra Tauson med et lille grin.

- Et helt specifikt mål har jeg ikke endnu. Når det kommer, er det noget, jeg gerne vil holde for mig selv, så forventninger ikke bliver alt for store. Jeg føler, jeg har spillet, men mangler lige de sidste procenter, for at komme helt op i toppen.

Clara Tauson møder i dag verdensranglistens nummer 60, Marta Kostyuk, i første runde af WTA-turneringen i Madrid. Kampen er sat til at begynde klokken 11.00.