Syvsoveren Holger Rune underholder pressen med sine livlige drømme

Holger Rune fik pressen til at bryde ud i latter efter lørdagens sejr i tredje runde ved French Open.

Når man som tennisspilleren Holger Rune er gået fra at være nummer 88 til nummer seks i verden på lidt over et år, kan det hele nok godt føles som én lang drøm.

Og netop dem, drømmene, blev da også det helt store samtaleemne, da den 20-årige dansker lørdag underholdte pressefolkene med, hvad der sker, når han lukker øjnene og lægger hovedet på puden om aftenen.

Han har nemlig et godt sovehjerte.

- Jeg sover meget. Jeg elsker at sove. Jeg sover nok omkring 9-13 timer, hvis jeg kan. Det er meget. Jeg kan virkelig godt lide det.

- Nogle gange har jeg virkelig gode drømme om, at jeg står med trofæet, men når du så vågner, så er du sådan ’åh øv, jeg ligger bare i sengen’, smilte Holger Rune, mens en kollektiv latter brød ud blandt pressen.

Holger Rune får modstand af en noget anden kaliber end hidtil i turneringen, når han på mandag spiller ottendedelsfinale i French Open. Her venter den 23.-seedede argentiner, Francisco Cerundolo (billedet). (Foto: © Yoan Valat, Ritzau Scanpix)

Med flere store finaler og fire ATP-titler har Holger Rune fået flere drømme til at blive til virkelighed, og i disse dage kan han så drømme videre om at vinde sin første grand slam ved French Open, hvor han lørdag spillede sig videre til ottendedelsfinalen. Her venter argentineren Francisco Cerundolo.

- Når man så faktisk gør drømmene til virkelighed, så føles det endnu bedre, for så husker man, ’det var faktisk det, jeg drømte om’, sagde Rune.

Men søvnen handler ikke kun om at drømme om nye triumfer. Den spiller også en stor rolle for, at den unge dansker kan være fuldkommen kampklar.

- Jeg tror, det er den bedste restitution, du kan få.

- Musklerne slapper af, alt slapper af, når du sover. Så jeg prøver at sove, hver gang jeg kan, siger Rune.

Du kan se interviewet med Holger Rune øverst i artiklen.