Tårevædet Wozniacki efter karrierens punktum: 'Havde ikke været det samme uden min familie'

Caroline Wozniacki hylder specielt sin far, der har været hendes træner i det meste af karrieren.

Tredje runde blev endestoppet for Caroline Wozniacki ved Australian Open, og det blev dermed også den danske tennisstjernes sidste kamp.

Wozniacki annoncerede tilbage i december, at Australian Open ville blive hendes turnering, og da karrierestoppet så blev en realitet efter nederlaget i tre sæt til tuneseren Ons Jabeur, havde danskeren naturligvis svært ved at holde tårerne tilbage.

- Jeg plejer ikke at græde, men den her rejse har været fantastisk. Jeg er virkelig glad, og jeg er klar til næste kapitel, og jeg glæder mig, og I kommer til at se mere til mig, bare ikke på banen.

Kunne ikke have gjort det uden Piotr

Helt fra hun var lille, er Wozniacki blevet trænet af sin far, Piotr. Han har været med på både op- og nedture, og selvom den danske tennisspiller flere gange i karrieren forsøgte sig med andre trænere, vendte hun altid tilbage til Piotr.

- Det har været fantastisk, men det har også været hårdt. Min far fortjener lige så meget ros, som jeg gør – det havde ikke været muligt uden ham, siger hun.

Piotr og resten af Caroline Wozniackis familie - broren Patrick, moren Anna og ikke mindst Carolines mand, den tidligere basketball-spiller David Lee, akkompagnerede hende på banen efter nederlaget til Ons Jabeur og modtog publikums hyldest.

Caroline Wozniacki og familien. (Foto: Kim Hong-Ji © Scanpix)

- Det havde ikke været det samme uden min familie. Det var fantastisk at have dem med på banen bagefter. De har været der igennem det hele.

Symptomatisk afslutning

Kampen mod Ons Jabeur blev en rigtig Wozniacki-kamp. Tuneseren spillede langt hen ad vejen bedst og var uhyre skarp i grundslagene, hvilket tvang Wozniacki til at kæmpe sit ypperste for at holde sig inde i kampen.

Det lykkedes også danskeren, der tog andet sæt efter at have tabt første og endda kæmpede sig tilbage fra et break og en tunesisk 3-0-føring i afgørende sæt.

Men ved 5-6 i slap kræfterne op, og Wozniackis forhånd svigtede. Symptomatisk for hendes karriere, fortæller hun.

- Det var kun passende, at min sidste kamp skulle være en tresætters. Og selvfølgelig slutter jeg karrieren med en fejl med forhånden.

- Det er den, jeg har arbejdet med hele min karriere, men det var nok sådan, det skulle være, sagde Wozniacki, inden hun takkede fansene og sagde farvel til Melbourne.

Hvad Wozniacki skal lave nu vil hun endnu ikke afsløre, men hun lover altså, at man ikke slipper for hende lige foreløbigt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk