Tabt finale i Rom ændrer ikke på, at Rune er blandt de største favoritter i Paris

Holger Rune tabte søndag finalen i Italian Open, men han er stadig en spiller, konkurrenterne helst vil undgå at møde i French Open.

Holger Rune har været i finalen i tre ud af fire grusturneringer i denne sæson. (Foto: © ALEKSANDRA SZMIGIEL, Ritzau Scanpix)

Der var lagt i stenovnen til den helt store italienske triumf for Holger Rune, da han søndag spillede finale i Rom.

Men i stedet for et sprødt dansk finaleresultat sørgede russiske Daniil Medvedev for, at det blev til en halvslatten andenplads for Holger Rune.

Russeren løb med sejren, men selvom humøret hos Rune efter finalenederlaget selvsagt ikke var i top, kunne den 20-årige dansker alligevel godt finde andet end hår i suppen.

- Min følelse lige nu er ikke den bedste. Men jeg kan også kigge tilbage på, hvad der indtil videre har været en god grussæson for mig.

- Jeg har været i tre finaler i fire turneringer. Derfor kan jeg ikke brokke mig. Som de fleste efterhånden ved, er jeg meget ivrig efter at vinde titler. Jeg har været tæt på. Forhåbentlig lærer jeg af det, fortæller Rune på ATP's hjemmeside.

Holger Rune har da også været forrygende på det orange grus i denne sæson. 14 sejre har danskeren hentet, mens nederlaget i søndagens finale blot var det tredje af slagsen.

Holger Rune (højre) med beviset på, at han var næstbedst i Italian Open. Daniil Medvedev var eneste mand i Rom, som kunne slå danskeren. (Foto: © ETTORE FERRARI, Ritzau Scanpix)

Rune fik (næsten), hvad han kom efter i Rom

Og Rune har da også god grund til at være tilfreds trods finalenederlaget i Rom.

For ovenpå det skuffende exit i ATP 1000-turneringen i Madrid i forrige uge var der brug for et godt resultat.

Og han fik præcis det ud af turneringen i den italienske hovedstad, som ham kom efter, vurderer DR Sportens tennisreporter, Kresten Mosbæk. Måske lige på nær titlen.

- Han skulle dels bygge sin fysiske form op, men også tanke selvtillid ovenpå turneringen i Madrid, som var en skuffelse for ham. Og begge dele lykkedes.

- Særligt sejrene over først Djokovic i kvartfinalen og derefter Casper Ruud i semifinalen er jo et bevis på, at han er der, hvor han skal være, og at når han spiller op til sit bedste, kan han slå alle.

Men selvom det mest har været pil op i dette forår, hvor det er blevet til to finaler i ATP 1000-turneringer, så er begge blevet tabt, og selvom Rune vandt ATP 250-turneringen i München, har han lige manglet det sidste i de helt store kampe.

- Det, han har manglet i de to store finaler i foråret, har været energien og den fysiske udholdenhed, som det kræver, hvis man skal helt til tops. Når Rune er bedst, har han fysikken og det mentale overskud, som bare signalerer til modstanderne, at de ikke kan slå ham, siger Kresten Mosbæk.

- Det manglede han lidt i søndagens finale, og når han falder i kadence, er han til at tale med.

Konkurrenterne vil undgå Rune i Paris

Nu står den så på pause for Rune, inden han den 28. maj tager hul på årets anden grand slam, French Open.

Og efter det forrygende forår på det orange underlag har Rune spillet sig godt frem i favoritfeltet til den prestigefyldte turnering i Paris, vurderer Kresten Mosbæk.

- Da vi gik ind til grussæsonen havde jeg stor fidus til, at Djokovic ville finde formen, Nadal ville blive sin skade kvit, og Jannik Sinner også ville vise sin styrke.

- Men ingen af dem har rigtig bidt fra sig, og det efterlader Holger Rune som én af de helt store favoritter til at ramme finalen i French Open, siger han.

Er vi ude i, at de andre spillere i verdenstoppen kigger efter Rune, når der trækkes lod?

- Ja, det er jeg helt sikkert på.

- Carlos Alcaraz er selvfølgelige den spiller, ingen vil i halvdel med, men derefter tror jeg faktisk, at de andre spillere helst vil undgå Rune. Jeg tror, de fleste spillere ser de to som de største favoritter til at nappe titlen i Paris, siger Kresten Mosbæk.