Tauson havde tilskuerne imod sig, men tog sejren: Nu venter tricky tennisterrier

Den 19-årige dansker leverede en positiv seniordebut i den australske grand slam, mener tennisekspert.

Clara Tauson er videre til anden runde ved Australian Open efter en sejr over Astra Sharma. (Foto: MORGAN SETTE © Ritzau Scanpix)

Der var enkelte tegn på nervøsitet, men overordnet set leverede Clara Tauson en flot seniordebut ved Australian Open.

Det mener Michael Mortensen, tenniskommentator for Eurosport.

Mandag morgen så han Tauson spille sig videre til anden runde i grand slam-turneringen efter en sejr i to sæt over australske Astra Sharma på 6-3, 6-4.

- Tausons serv fungerede ikke før andet sæt, og nogle gange blev hun febrilsk og havde for travlt med at afgøre pointene. Men sådan er det. Der er mange nerver på i en grand slam. Hun klarede det pænt på en stor bane mod en hjemmebanespiller, som ikke havde noget at tabe, siger Michael Mortensen.

Astra Sharma, nummer 97 på verdensranglisten, hang på et godt stykke ind i første sæt, men så tog Tauson over. I andet sæt brød Tauson tidligt Sharma og kom foran 2-1.

Hjemmepublikum vågnede så småt op, og det hjalp tilsyneladende Sharma, som bragte sig foran 3-2. Tauson virkede en anelse utålmodig i sit spil og irriteret over personlige fejl. Men hun overkom faren og udlignede til 3-3.

Tauson spillede stabilt, lukrerede på flere fejl fra Sharma og kom foran 5-3. Australieren fik reduceret til 4-5, men kort efter kunne Tauson serve kampen hjem.

Sharma kæmpede heroisk til tilskuernes store jubelbrøl. Tauson bevarede dog fatningen, vandt partiet og dermed kampen på sin anden matchbold.

  • Den 19-årige Clara Tauson blev rystet af publikums store opbakning til Astra Sharma i første runde af Australian Open. (Foto: BRANDON MALONE © Ritzau Scanpix)
  • Astra Sharma og Clara Tauson har tidligere mødt hinanden én gang. I september 2021 vandt danskeren også i to sæt. (Foto: MORGAN SETTE © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Den estiske kontraterrier

Clara Tauson erkender, at publikums opbakning til Sharma rystede hende en smule, og hun er lettet over at gå videre fra første runde. Det siger hun til Ritzau.

- Jeg har prøvet, at publikum er imod mig, men måske ikke så voldsomt med så mange mennesker. Det var jo meget sjovt, og de fik heppet en hel masse.

- Der var måske lige nogle situationer, hvor jeg ikke synes, det var så sjovt, men sådan er det, når man møder en hjemmebanespiller, siger Tauson.

Trods vanskelighederne undervejs kan Tauson roligt være tilfreds, mener Michael Mortensen. Op til kampen havde Tauson døjet med en skade, men den virkede ikke til at hæmme hende mod Sharma, vurderer han.

Tenniskommentatoren har generelt få kritikpunkter. Han understreger, at det vigtigste er, at Tauson forbliver bevægelig på banen.

- Derved kan hun være proaktiv mellem pointene og bevare et højt tempo. Hun skal selvfølgelig økonomisere med sin energi, men det er farligt at blive for stillestående, forklarer Michael Mortensen.

Anett Kontaveit er en af de meste spændende spillere på WTA-touren. Hun kan virke intimiderende, mener Michael Mortensen. (Foto: William WEST © Ritzau Scanpix)

Den næste modstander kræver nemlig fuld koncentration og fart i ketsjeren. I anden runde venter Anett Kontaveit fra Estland, nummer syv på verdensranglisten og sjetteseedet ved Australien Open.

- Kontaveit er en hurtig kontraspiller og kommer gerne frem til nettet. Hun har en dejlig tilstedeværelse på banen og er en tricky terrier-type. Hun er indædt og kan være meget intimiderende at spille imod, siger Mortensen.

Han vurderer, at den estiske spiller er favorit til at gå videre. Kontaveit er en af de mest spændende spillere på WTA-touren. Hun har stort repertoire og er en meget alsidig atlet, forklarer Mortensen.

- Det bliver ikke let, men tennismæssigt bliver det en flot kamp. Tauson og Kontaveit passer godt til hinanden, så det skal nok blive meget seværdigt. Vinder Tauson ser det rigtig positivt ud for hendes muligheder i turneringen.