Tausons vej til verdenstoppen: Vigtige beslutninger venter

Efter turneringsejren i weekenden venter der nogle vigtige måneder for Clara Tauson, hvis drømmen om at slå igennem på højeste plan, skal gå i opfyldelse.

Clara Tauson har fået en fantastisk start på 2019. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Udvikling, turneringsplanlægning og gode agenter er ifølge Kenneth Carlsen nøgleordene, hvis Clara Tauson skal nå toppen.

Kenneth Carlsen har selv stået lige der, hvor Clara Tauson står nu; på grænsen mellem at være en succesfuld juniorspiller og en håbefuld seniorspiller, der vil prøve at slå igennem på den store scene. Carlsen, der arbejder som talentchef i HIK, har fulgt Tausons udvikling tæt, og før hun skiftede fra HIK til KB, fungerede han også som træner for hende.

Kenneth Carlsen har fire punkter, som er afgørende for, om det kan lykkes for Clara Tauson at nå toppen.

1

Spil de rigtige turneringer

Clara Tauson vandt tidligere på året Australian Open for juniorer. (Foto: William WEST © AFP or licensors)

- Med turneringssejren i weekenden er Tauson kommet op omkring nummer 400 i verden (407 red.), og det giver hende allerede adgang til en del seniorturneringer, men hun har stadig brug for Wildcards til at komme ind i WTA-turneringer, som giver flere point. Så her foregår der lige nu et vigtigt spil i kulissen, og der skal træffes de rigtige beslutninger, siger Carlsen.

2

Vælg seniortennis

- Tauson står lige nu på grænsen, hvor det måske ikke længere giver mening at spille juniortennis. Hun er nummer 1 på ranglisten, og hun har allerede vundet en Grand Slam (Australian Open 2019), så måske er hun mentalt videre fra juniortennis, og så kan det være vanskeligt at gå tilbage.

3

Få hjælp fra agenter

- Clara Tauson er allerede et kendt navn i tennisverden, og hun får helt sikkert en masse tilbud fra forskellige agenter, der gerne vil repræsentere hende. Her er det vigtigt, at de vælger rigtigt også i forhold til sponsorer, da både agenter og sponsorer kan være med til at skaffe adgang til de rigtige turneringer.

4

Fortsæt udviklingen af spillet

- Det er meget vigtigt, at hun fortsætter med at udvikle sig spillemæssigt, at hun vælger de rigtige spillepartnere og trænere, der kan skubbe på hendes tennismæssige udvikling, og at teamet omkring hende sørger for, at hun får ro til at spille tennis.

Carlsen er ikke i tvivl om, at Clara Tauson lige nu står foran nogle ekstremt vigtige måneder, hvis det skal lykkes for hende at gå i Wozniackis fodspor og slå igennem på WTA-touren i en tidlig alder. Han vurderer, at hun i de kommende måneder vil spille så meget seniortennis som muligt frem til French Open, og resultaterne vil afgøre, om de vælger at stille op ved juniorturneringen ved French Open.

Clara Tauson er indtil videre tæt på ubesejret i 2019. Kun to Fed Cup-nederlag i februar bryder den gode stime, og hun har foruden juniorturneringen ved Australian Open vundet to seniorturneringer i henholdsvis Tunesien og Kina.

På den seneste verdensrangliste, som blev offentliggjort mandag, er Clara Tauson rangeret som nummer 407 i verden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter