Team Danmark-læge ser ingen begrænsninger for gigtplaget Wozniacki

Får Caroline Wozniacki den rette behandling og tager sine forholdsregler, kan hun konkurrere trods gigtsygdom.

Wozniacki kan sagtens fortsætte sin karriere på trods af sin gigtsygdom, mener Team Danmark-læge Thøger Persson Krogh. (Foto: Vincent Thian © Scanpix)

Tennisstjernen Caroline Wozniacki fortalte torsdag, at hun har fået konstateret leddegigt og er kommet i behandling for sygdommen.

Umiddelbart lyder det hæmmende for en topatlet, men ifølge Thøger Persson Krogh, der er Team Danmark-læge med speciale i idrætsmedicin og gigtsygdomme, behøver det ikke nødvendigvis at begrænse Wozniacki.

- Hun skal være relativt velbehandlet for at kunne spille og træne. Er hun det, ser jeg intet problem i, at hun presser kroppen.

- For alle leddegigtpatienter kan livet blive anderledes efter prognosen. Måske skal hun hvile mere end tidligere og træne anderledes, for at det hænger sammen. Gør hun det, ser jeg ingen begrænsninger for hende.

- Allerede nu doserer hun ud fra sin erfaring. Hun ved, at hun kan nå længere ved at træne smartere, og den viden skal hun bruge med de her ekstra udfordringer, vurderer Thøger Persson Krogh.

Gode udsigter

Wozniacki fortalte efter nederlaget til Elina Svitolina i sæsonfinalen torsdag, at hun i sommer vågnede op en dag uden at være i stand til at løfte armene.

Hun konsulterede flere læger, inden hun fik stillet en diagnose og kom i behandling. Den virkede så godt, at hun tidligere i oktober vandt China Open.

- Medicinen er fantastisk, så jeg er ikke bekymret over det. Så det er fint. Man skal bare være opmærksom, sagde Wozniacki til Ekstra Bladet torsdag.

Thøger Persson Krogh forklarer, at leddegigt kan påvirke i vidt forskellige grader.

- Det er lige fra let påvirkning, hvor man ikke behøver medicin, og til svær sygdom, hvor man skal medicineres livslangt.

- Ud fra det Wozniacki fortæller, lyder det enten som en let leddegigt, ellers er hun vældig godt behandlet.

- Når hun kan vinde en kæmpestor WTA-turnering, siger det mig, at hun befinder sig i den mere ønskværdige halvdel af spektrum af gigtpåvirkninger.

- Det er også relevant, at hun selv fremhævede, at behandlingen er anderledes i dag end for 15-20 år siden. I dag kan man leve et normalt liv, fordi behandlingen er så god, pointerer Thøger Persson Krogh.

Med nederlaget torsdag sluttede Caroline Wozniackis 2018-sæson. Hun har allerede annonceret, at hun har i sinde at spille mindst en sæson mere på WTA-touren.

/ritzau/

FacebookTwitter