Tennis er blevet sværere for stresset Holger Rune: 'Alle vil slå én, når du er i toppen'

Den danske tennisstjerne kan tydeligt mærke, at forventningerne er højere til ham efter sin sejr i første runde ved French Open.

Nerverne spillede Holger Rune et puds, fokus glippede, og han skulle grave dybt.

Det er mere eller mindre konklusionen fra den 20-årige tennisstjerne, efter han tidligere på tirsdagen spillede sig videre til anden runde af grand slam-turneringen French Open.

Men sådan er det bare, når man møder en akavet tennistype som Christopher Eubanks, forklarede forklarede Holger Rune på et pressemøde.

- Det er lidt stressende at spille mod sådan en type modstander, fordi han tager mange chancer. Lykkes det, er det svært, siger han.

- Der er ikke så meget at gøre ved det. Når hans serv rammer linjen, er den bare too good.

Amerikaneren Christopher Eubanks server med samme tryk som et rumskib, der letter, og det skabte problemer for Holger Rune, der til tider var i store problemer.

"Jeg mister lidt fokus i starten af andet sæt. Jeg var ved at bryde tilbage ved 3-5, og så kunne jeg måske have vundet i tre sæt. Men han servede godt på de vigtige tidspunkter. Jeg kæmpede lidt med min serv, men fandt noget energi i tiebreaken, fandt den taktik, som var vigtig for at slå ham, og i fjerde sæt finder jeg et klart bedre niveau," siger Holger Rune om kampen mod Eubanks. (Foto: © Emmanuel Dunand, Ritzau Scanpix)

Alle spillere vil slå Holger Rune

Danskeren vandt planmæssigt første sæt, men tabte pusten i andet sæt, inden han atter fandt sit fodfæste i slutningen af tredje sæt, som blev vundet i tiebreak.

Ifølge Holger Rune kunne han køre sejren hjem, da han lykkedes med sin taktik om at få flyttet den 201 centimeter høje amerikaner rundt på banen, så han ikke kunne stå tungt i banen og slå vinderslag.

- Nogle gange handler det ikke om, hvordan du vil spille, men hvordan du bliver nødt til at spille for at vinde. Sådan var det i dag, og stor kredit til Eubanks, som spillede meget varieret og en god kamp, siger Holger Rune.

Du kan se kampens afgørende bold i videoen herunder.

Efter et år med massiv fremgang er den purunge dansker oppe som nummer seks på verdensranglisten. Samme tid sidste år var han at finde som nummer 40. Den hastige udvikling har da også medført høje forventninger, forklarer Holger Rune.

- Alle vil slå én, når du er i toppen, og det gør kampene en del sværere. Men det udvikler jeg mig også af, fordi jeg får god modstand, og det sætter jeg pris på, påpeger danskeren.

Især når kampene bliver så lange, som tilfældet var imod Christopher Eubanks. De knap tre timers udfordrende tennis skærper nemlig sanserne og ketsjerevnerne til den næste kamp på torsdag. Og den slags er positivt, påpeger han.

- Cruiser du lidt for let igennem en kamp, bliver du hurtigt stresset, når du møder modstand. Nu har jeg stået i en svær situation og skulle grave dybt. Det gjorde jeg og er glad for at være videre, forklarer Holger Rune.

"Jeg har aldrig spillet mod ham før, så jeg skulle lige tilpasse mig. Jeg er glad for mit niveau i fjerde sæt, hvor jeg spillede bedre og er glad for at være videre", siger Holger Rune om Christopher Eubanks. (Foto: © Kai Pfaffenbach, Ritzau Scanpix)

Døren er åbnet til French Open-titlen

Hvorvidt andenrundekampen bliver lige så udfordrende som mod Christopher Eubanks vides endnu ikke, men sikkert er det, at Holger Rune drømmer om at gå hele vejen i Paris.

Og chancerne blev forbedret, da verdensranglistens nummer to, Daniil Medvedev, tidligere på tirsdagen røg ud til den upåagtede brasilianer Thiago Seyboth Wild.

Derudover stiller tennisikonet Rafael Nadal, der har vundet French Open 14 gange, heller ikke op som følge af bøvl med skader. Den slags er da gavnlige, erkender Holger Rune.

- Men Novak Djokovic og Carlos Alcaraz (verdens nummer tre og ét, red.) er stadig med. Djokovic må være favoritten, eftersom han har vundet 22 grand slam-titler og masser af erfaring. Men turneringen er mere åben, og Medvedev tabte også i dag, så alt kan ske, påpeger han.

I anden runde venter franskmanden Gael Monfils, som tirsdag aften slog argentineren Sebastian Baez.

Du kan høre mere om Holger Runes premiere ved French Open i morgendagens afsnit af DR Sportens podcast Tyvstart.