Tennisekspert: 'Wozniacki er ved at finde sig selv på gruset i årets anden Grand Slam'

Bare 51 minutter skulle Caroline Wozniacki bruge på at vinde sin kamp i anden runde i French Open.

Caroline Wozniacki er videre til tredje runde i French Open. (Foto: Eric Feferberg © Scanpix)

Caroline Wozniacki ligger nummer to på verdensranglisten, men i årets anden Grand Slam-turnering regnes hun ikke nødvendigvis som en af favoritterne. Det røde grus, der spilles på i French Open, har altid voldt danskeren problemer.

Gruset gør spillet langsommere end på underlag som græs eller hardcourt, hvor Wozniacki har leveret sine største resultater, og derfor kræver det altid større justeringer af den danske tennisspillers spil, når hun skal dyste på det støvede, røde underlag.

Men i år ser hun ud til at tilpasse sig bedre end tidligere til underlaget i French Open. I dag slog hun stensikkert spanieren Georgina Garcia Perez i anden runde med sætcifrene 6-1, 6-0, og tennisekspert Michael Mortensen har over de to første runde set nok fra Wozniacki til at kunne konkludere:

- Hun er ved at finde sig selv på gruset, siger Michael Mortensen og tilføjer:

- Jeg har lagt mærke til, at hun kommer glidende bedre til bolden. Og så arbejder hun mere tålmodigt end tidligere på grusset.

51 minutter

Wozniacki skulle kun bruge 51 minutter på at slå sin spanske modstander, der ligger nummer 219 på verdensranglisten.

- Det var en let kamp for Caroline Wozniacki. Det var en pligtsejr mod en modstander, der ikke havde de fornødne våben til at være en trussel.

- Caroline Wozniacki spillede med autoritet og selvsikkerhed og lidt eksperimenterende spil. Så det var en positiv kamp.

Hvad kan man læse ud af en kamp, der var så kort?

- Man kan se, hvor fordybet og professionelt hun går til kampen. Og et eller andet sted er det rart for en spiller at få en walk over og vise den klasseforskel, alle forventede.

- Jeg tror, hun er glad for at komme hurtigt af banen. Hun har spillet så mange turneringer på det seneste, så at kampen blev så hurtigt overstået, betyder, at hun har mere energi til næste kamp. Det er kun glædeligt for hende og inspirerende for hende at kunne forlade banen så hurtigt, siger Michael Mortensen.

I næste kamp skal Wozniacki møde franske Pauline Parmentier – nummer 74 på verdensranglisten – der vil få stor støtte af det parisiske publikum.

- Hun tabte godt nok sidst til Parmentier, og det er en farlig spiller, der godt kan drille Wozniacki. Men selvom det er på fransk grund, tror jeg bare, at det vil inspirere Wozniacki til at løse opgaven.

Kampen spilles fredag på et tidspunkt, der endnu ikke er fastlagt.

Facebook
Twitter