Tennisforbund efter Serena Williams' anklager: US Open-dommer dømte efter reglerne

Det internationale tennis forbund støtter op om dommeren i den meget omtale US Open-finale, hvor Serena Williams tabte til japanske Naomi Osaka.

Dommer Carlos Ramos var ude i flere diskussioner med Serena Williams i løbet af US Open-finalen. (Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ © Scanpix)

Debatten om US Open-finalen mellem Serena Williams og Naomi Osaka fortsætter på dag tre.

Kvindernes finale i den amerikanske grand slam blev skæmmet af, at Serena Williams blev idømt både point- og partistraf for blandt andet at kalde dommer Carlos Ramos en tyv. Efter finalen anklagede tennisstjernen ham desuden for sexisme, ligesom hun påstod, at der hersker dobbeltstandarder mellem mænd og kvinder i tennissporten.

Mandag aften har det internationale tennis forbund, ITF så udsendt en pressemeddelelse, hvor de støtter den omdiskuterede dommer.

- Carlos Ramos er en af de mest erfarne og respekterede tennisdommere. Hans kendelser var i overensstemmelse med reglerne og blev bekræftet, da US Open valgte at give Serena Williams en bøde for sine tre forseelser, skriver forbundet og tilføjer efterfølgende:

- Det er fuldt forståeligt, at denne højtprofilerede og uheldige episode ville fremprovokere en debat, men på samme tid så er det vigtigt at huske, at Mr. Ramos udførte sin opgave som dommer efter reglerne og agerede med professionalisme og integritet hele vejen igennem.

Tidligere mandag lød det helt anderledes fra kvindernes internationale tennisforbund, WTA.

Her var der fuld opbakning til Serena Williams i hendes anklager både mod dommer Carlos Ramos og mod den manglende ligestilling amerikaneren mener sporten er ramt af.

- WTA mener, at der ikke bør være nogen forskel i graden af tolerance i forhold til de følelser, der bliver udtrykt af mænd og kvinder og vil arbejde for at sikre, at alle spillere bliver behandlet ens i sporten.

- Vi mener ikke, at det var tilfældet, lyder det fra WTA-chef Steve Simon med henvisning til lørdagens US Open-finale, som iøvrigt blev vundet af japanske Naomi Osaka 6-2, 6-4.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter