Tennisforbund overvejer at bruge psykologer til at forberede unge på trusler

Dansk Tennis Forbund overvejer at bruge sportspsykologer, så unge elitespillere kan forberede sig på trusler.

Dansk Tennis Forbund har ikke tidligere hørt om truslerne. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Dansk Tennis Forbund er overraskede over, at nogle af Danmarks bedste tennisspillere modtager trusler, når de taber en kamp.

- Jeg er godt klar over, at det højst sandsynligt er tilfældet, men det er endnu ikke noget, vi har hørt fra dem, siger Jens Anker Buus Andersen, der er sportschef i Dansk Tennis Forbund.

DR Sporten har været i kontakt med en række danske tennisspillere, der konstaterer at trusler og nedladende beskeder med grimt indhold er hverdag i forbindelse med nederlag.

Det drejer sig om landsholdsspillerne Frederik Løchte Nielsen, Søren Hess Olesen og Karen Barritza. Alle spillere mener, at det er frustrerede gamblere, der taber penge på kampene.

Indsatsen skal rettes mod de unge

Selvom Dansk Tennis Forbund ikke har hørt om tilfældene tidligere, melder de sig klar til at lave en forebyggende indsats, så det ikke kommer bag på de bedste, unge spillere, hvis der ligger en ubehagelig besked i indbakken, når de taber en kamp som seniorspiller.

- Vi vil gerne forberede de unge mennesker på, at de kan ende med at få de trusler, siger Jens Anker Buus Andersen.

- Vi kunne få noget assistance fra nogle sportspsykologer, så vi kunne lave nogle sessioner, hvor de blev klædt på. Det er noget, vi allerede gør med matchfixing, lyder det videre.

Blandt de spillere, der fortæller, de har modtaget trusler er Frederik Løchte Nielsen og Søren Hess Olesen.

Facebook
Twitter