Tennisformand: Wozniackis triumf er det største nogensinde

Den nykårede danske verdensetter hyldes af Dansk Tennis Forbund, DIF og kulturministeren.

Verdensetteren Caroline Wozniacki efter at have vundet sin første Grand Slam-titel ved Australian Open-finalen i dag. (Foto: Lukas Coch © Scanpix)

For seks år siden lå Caroline Wozniacki nummer et på verdensranglisten. I dag er hun ikke bare tilbage som verdensetter, men har også vundet sin første Grand Slam-titel nogensinde.

Efter en sand gyser, hvor hun var oppe imod den tidligere verdensetter Simona Halep i Australian Open-finalen, triumferede Wozniacki med cifrene 7/6(2)-2/6-6/4 og sikrede den største sejr i sin karriere indtil videre.

En sejr, formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, ikke skjuler sin begejstring for.

- Carolines triumf i Australian Open er det største nogensinde i dansk tennishistorie. Konkurrencen i international tennis er vanvittig hård, så jeg er helt enormt stolt over, at en dansker har vundet en Grand Slam-turnering. På vegne af hele Tennis-Danmark vil jeg gerne ønske hende et kæmpe tillykke med sejren, siger Henrik Thorsøe Pedersen i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

Den nye verdensrangliste udkommer på mandag med danskeren øverst på listen.

Wozniacki er den tennisstjerne med den længste pause nogensinde mellem placeringen som nummer et på WTA-listen. Sidste gang var i januar 2012.

- Det er ekstra imponerende, at Caroline Wozniacki igen er nummer et i verden. Efterhånden har hun haft så mange år i den absolutte verdenselite, at man næsten ikke kan huske tilbage til en tid, hvor hun ikke var der. Hun er helt unik – ikke bare i dansk tennis, men i dansk idrætshistorie, siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Milepæl i dansk idrætshistorie

Dansk Tennis Forbund er langt fra de eneste, der er imponeret over den danske verdensstjernes indsats, der ikke bare sikrede Caroline Wozniacki sin første Grand Slam-titel, men også Danmarks første nogensinde.

For Danmarks Idrætsforbund er det en vigtig dag i dansk idrætshistorie.

- Det er en milepæl i dansk idrætshistorie, og jeg virkelig glad på både Carolines og dansk idræts vegne, siger DIF's direktør, Morten Mølholm Hansen, i en pressemeddelelse fra DIF.

Australien Open-turneringen var samtidig den 27-årige tennisstjernes 28. turneringsejr på WTA-touren.

Morten Mølholm Hansen husker tydeligt, da Wozniacki bar fanen ved Rio-legene i 2016, og han er sikker på, at dagen i dag vil blive mindst lige så uforglemmelig.

- Hun har i mere end et årti toppræsteret i en global sportsgren, hvor den internationale konkurrence er ufattelig hård. Nu har hun sat kronen på værket. Hun var en fornem repræsentant for dansk idræt, da hun bar fanen ind på Maracana i 2016, og det var hun så sandelig også i dag, siger DIF’s direktør.

Kulturminister Mette Bock (LA), der har idræt under sit ressort, sender også sine lykønskninger til Caroline Wozniacki efter comebacket i Australian Open-finalen og Grand Slam-sejren.

- Det er jo helt fantastisk, at man kan være i dyb krise og så alligevel kæmpe sig tilbage på den måde, som hun gjorde her. Og så er det virkelig toppen på en flot karriere. Det er en stor dag for dansk idræt, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk