Tenniskometen Tauson takker nej til OL-plads: 'Ikke nogen nem beslutning'

Efter en række afbud fik Clara Tauson tilbudt en plads ved OL i Tokyo, men en skade tvinger danskeren til at takke nej.

Clara Tauson har takket nej til en plads ved OL for at komme sig fra en rygskade. (Foto: Alastair Grant © Associated Press)

Der var kommet en åbning, men desværre må stortalentet Clara Tauson lade den passere.

Selvom Danmarks bedste kvindelige tennisspiller ikke havde en tilstrækkelig høj placering på verdensranglisten, var hun nemlig efter en række afbud alligevel blevet tilbudt en re-allokeret plads ved Legene i Japan.

En skade i ryggen gør dog, at Tauson efter dialog med Dansk Tennis Forbund har valgt at takke nej til, at Danmarks Idrætsforbund skal indstille hende til udtagelse.

Skaden har betydet, at Clara Tauson ikke har trænet siden deltagelsen ved Grand Slam-turneringen Wimbledon i forrige uge og derfor også meldte afbud til WTA-turneringen i Båstad i sidste uge.

- Det er ikke nogen nem beslutning at sige nej til en plads ved OL. Men under de her betingelser er det den eneste rigtige beslutning. Jeg er heldigvis ung og håber derfor, at jeg kan få mulighed for at spille med ved OL allerede om tre år i Paris, siger Clara Tauson til Dansk Tennis Forbund.

Clara Tauson debuterede ved Wimbledon i juni, hvor hun tabte i første runde til den nykårede French Open-vinder Barbora Krejcikova i to sæt. (Foto: Alastair Grant © Associated Press)

14. juni var skæringsdato for kvalifikation til den olympiske tennisturnering, som indledes 24. juli.

Det ærgrer Jens Anker Andersen, sportschef i Dansk Tennis Forbund, at man har måttet takke nej til pladsen. OL er noget særligt, som kun afholdes hvert fjerde år, men Danmark tager 'ikke til OL bare for at være med', lyder det.

- Vi tager til OL for at præstere, og det er ikke muligt med den skade, som plager Clara, siger Jens Anker Andersen.

Hos Danmarks Idrætsforbund er der stor forståelse for Clara Tausons beslutning om at takke nej og komme sig fra rygskaden.

- Det kunne have været rigtig spændende at se Clara til OL allerede nu, men en skade gør afbuddet til den helt rigtige beslutning. Med de præstationer, Clara allerede har vist, er vi sikre på, at vi skal have en opredning klar i Paris 2024, siger Søren Simonsen fra DIF, der er chef de mission for den danske delegation ved OL.

FacebookTwitter