Tennislegende om Wozniacki: ’Hun skal fortsætte med at forbedre sig’

Tennislegenden Martina Navratilova mener, at Caroline Wozniacki skal fortsætte sin udvikling, hvis hun vil vinde endnu en grand slam.

Martina Navratilova sender rosende ord i retning af Caroline Wozniacki. (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)

2018 blev året, hvor Caroline Wozniacki vandt sin første grand slam, da hun i januar sejrede i Australian Open.

Den tjekkisk-amerikanske tennislegende Martina Navratilova, der er den mest vindende tennisspiller i nyere tid, havde en professionel karriere, der strakte sig over 31 år. Hendes vurdering a Caroline Wozniacki er, at for at blive på toppen, så skal hun fortsætte med at udvikle sig.

- Jeg synes, hun skal forbedre sin serv. Hendes teknik er god, men hun mangler kraft i serven. Desuden skal hun slå den mere ned langs linjen. Hendes baghånd ned langs linjen er fantastisk, men forhånden bryder hun sig ikke om at slå, når hun er presset, og så slår hun den på tværs af banen og bliver forudsigelig. Så hun skal turde at gå efter forhånden ned langs linjen tidligere, siger Martina Navratilova til DR Sporten.

Caroline Wozniacki er enig med Navratilova i, at kontinuerlig forbedring er nøglen til at forblive en del af verdenstoppen i tennis.

- Jeg synes hele tiden, at man skal prøve at forbedre sig, siger Caroline Wozniacki.

Navratilova synes dog at Wozniacki har vist bemærkelsesværdig fremgang i sit spil i 2018-sæsonen.

- Det, der startede det for hende, var at vinde her i Singapore sidste år, og jeg tror, at det gav hende selvtilliden til at gå ind i 2018.

- Jeg tror, hun blev træt af at svare på spørgsmålet om, hvorfor hun ikke havde vundet en grand slam. Hun har spillet glimrende tennis, og hun har virket mere afslappet og været mere aggressiv på banen, hvilket har givet pote for hende, siger Martina Navratilova.

Skal spille mere modigt

Navratilova har dog også bemærket en tendens i Wozniackis spil, som hun mener kan være en hindring for danskeren, når hun konkurrerer mod de absolut bedste om de fremtidige grand slam-titler.

- Hvis hun forbliver sund og rask kan hun uden tvivl vinde endnu en grand slam, for hun har spillet til det. Hun falder dog for ofte tilbage til at spille sikkert, og sådan vinder man ikke grand slams.

- Hun vandt ikke i Australien (Australian Open red.) ved at spille sikkert. Der spillede hun modigt, når det var nødvendigt, og det skal hun gøre oftere. Hvis hun gør det, kan hun sagtens vinde endnu en grand slam, siger Martina Navratilova.

- Når først man har vundet en Grand Slam, tror jeg, at det er nemmere at vinde den anden.

Torsdag møder Caroline Wozniacki ukrainske Elena Svitolina i den tredje gruppekamp ved sæsonfinalen i Singapore.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk