Tennisstjernerne frygter stærke Holger Rune, men én ting skal han fjerne fra sit spil

Den danske tennisspiller er i endnu en semifinale og rider på en bølge af selvtillid inden stor fransk turnering.

Holger Rune skal fredag spille semifinale i Lyon. Danskeren har en uhyggelig selvtillid, men han har også en dårlig vane, mener ekspert. (Foto: Christof Stache)

Holger Rune var i store smerter. Han haltede og måtte støtte sig på sin ketsjer. Men han har gjort det igen.

Den 19-årige tennisstjerne er i endnu en ATP-semifinale efter gårsdagens sejr i Lyon over franske Manuel Guinard, som er nummer 158 på verdensranglisten. Holger Rune vandt i tre sæt, men døjede med kramper undervejs.

- Jeg havde det dårligt i slutningen af kampen. Jeg kunne ikke stå op ordentligt, men jeg prøvede at finde løsninger, og til sidst føltes det lidt bedre, siger danskeren ifølge Ritzau.

Peter Bastiansen, tenniskommentator på TV2 Sport, er imponeret over Holger Rune, der i semifinalen møder britiske Cameron Norrie. Den unge dansker er nummer 40 i verden, og han er blevet bedre til at håndtere modgang - selv når publikum vender sig imod ham, lyder analysen.

- Holger havde nogle frustrationsudbrud, men han lader sig ikke gå på i samme grad som tidligere, hvor han tabte partier på det. Holger Rune rider på en bølge af selvtillid, hvilket gjorde udslaget, siger Peter Bastiansen.

Han hentyder til, at de franske tilskuere buhede af Holger Rune undervejs i kampen for at støtte Guinard. Holger Runes sejr ved BMW Open i München har hærdet danskeren, som på sin vej til titlen slog de tyske hjemmebanefavoritter Alexander Zverev (nummer tre i verden, red.) og Oscar Otte.

Der er dog noget andet ved den danske præstation i Lyon, som Peter Bastiansen er knap så imponeret over.

Holger Rune så ud til at være hæmmet af sin skade, men fik alligevel besejret Guinard. (Foto: IMAGO/Sandrine THESILLAT © IMAGO/PanoramiC)

Unødvendigt skuespil

Tenniseksperten er på ingen måde bekymret for, at Holger Runes smerter fra kvartfinalen, volder ham problemer i dagens opgør mod den førsteseedede Cameron Norrie. I stedet kalder Peter Bastiansen tennisdanskeren for umoden.

- Det er ikke første gang, Holger Rune har længerevarende kramper. Han spiller måske lidt på det i de lange kampe, siger han.

- Jeg ved ikke, om Holger bliver bange for at tabe, når han er favoritten, som han var mod Guinard. Der er høje forventninger til Holger, men det er unødvendigt, når du er blandt de 50 bedste i verden.

Det er en detalje i tennisstjernens spil, som han gerne lave om på, hvis det stod til Peter Bastiansen. Ifølge TV2 Sportens tenniskommentator hører den slags ikke hjemme i moderne tennis.

For her har Holger Rune en stor fremtid foran sig, understreger han. Det bliver svært at slå favoritten Cameron Norrie, men danskeren har, hvad der skal til.

- Det er måske 60-40 i Norries favør, men ikke mere. Han kommer til at skulle arbejde benhårdt for at slå Holger Rune, der har medvind og en utrolig tro på sig selv.

- Holger Rune har det godt i rollen som underdog, og selvom han skal spille op til sit bedste for at vinde over Norrie, har han helt sikkert en chance, vurderer Peter Bastiansen.

Holger Rune er en skrækmodstander for de fleste ved French Open, mener Peter Bastiansen. (Foto: Patrick Cannaux/DPPI/LiveMedia/S © Copyright (c) 2022 Shutterstock. No use without permission.)

Livsfarlige Holger Rune

Strabadserne på gruset i Lyon fungerer som opvarmning til grand slam-turneringen French Open, der begynder på søndag. Og her ligner Holger Rune en rigtig ubehagelig modstander for de fleste, lyder det fra eksperten.

I første runde ved French Open skal Holger Rune møde canadieren Denis Shapovalov, der er nummer 15 på verdensranglisten.

Rent teknisk kan danskeren ikke bruge særligt meget fra kampene i Lyon, men gejsten fra sejrene kan få stor betydning, siger Peter Bastiansen.

- I foråret spillede han lige op med Casper Ruud (nummer otte i verden), han slog Zverev og vandt turneringen i München, så Holger Rune går ind til French Open med en selvtillid, der er helt vanvittig.

- Mange af de etablerede spillere håber, at de ikke trækker Holger Rune i løbet af French Open. Han er måske useedet, men alle har stor respekt for Holger, for de ved, at han er livsfarlig på en grusbane.

Holger Runes kamp mod Cameron Norrie er sat til at begynde klokken 16.00. Du kan følge opgøret på TV2 Sport.