Tennisverdenen i svime over Clara Tausons grand slam-debut: 'Danmark har fået et nyt lovende talent'

Clara Tauson vandt første runde af Franch Open og får store roser fra udlandet.

- Stor grand slam-debut for 17-årige Clara Tauson, skriver Christopher Clarey på Twitter. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Det er ikke gået ubemærket hen i den store tennisverden, at Danmarks nye tennis-darling Clara Tauson tirsdag besejrede verdensranglistens nummer 25, Jennifer Brady. Tauson selv er nummer 188.

6-4, 3-6 og 9-7, og så kunne Tauson hyldes som vinder i sin grand slam-debut i første runde af French Open. Og selvom der ikke var tilskuere til at overvære den 17-årige danskers triumf, så har hun fået store mængder af internationale klapsalver på Twitter.

New York Times' tenniskorrespondent, Christopher Clarey, der har dækket grand slam-turneringerne siden 1990, roste debutanten og henviste til, at hun indtager tennisscenen samme år som Caroline Wozniacki forlod den.

- Imponerende grand slam-debut for 17-årige Clara Tauson. Overrasker US Open semifinalist Jennifer Brady fra USA med 6-4, 3-6, 9-7 i første runde af French Open og redder sig fra to matchpoint. I året hvor Caroline Wozniacki stoppede karrieren, har Danmark fået et andet lovende talent at følge, skriver Christopher Clarey.

Clara Tausons matchbold, der sendte hende videre fra første runde af French Open.

Den tidligere amerikanske tennisspiller og nuværende tennisekspert hos ESPN, Brad Gilbert, roste Tausons høje kvalitet på Twitter, hvor han har små 150.000 følgere. Samtidig gjorde han Metallicas danske trommeslager, Lars Ulrich, opmærksom på bedriften.

- Wow. Hvilken højkvalitets kamp for den 17-årige kvalificerede Tauson, der slår Brady. Danmark har en spiller på vej @Lars Ulrich, skriver Brad Gilbert.

Clara Tauson blev undervejs behandlet for en lille skade. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Sportsjournalist for britiske Guardian Sport Tumaini Carayol sætter Tausons stil op imod Caroline Wozniackis.

- Efter 13 år med Caroline Wozniacki, der lavede nul fejl, afskyede grus og kæmpede med sin forhånd, er den næste talentfulde danske spiller naturligvis en aggressiv baglinjespiller med en enorm forhånd, der bryder igennem på grus.

I anden runde venter verdens nummer 57, amerikanske Danielle Collins. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Og så slutter French Opens egen Twitter-konto med 2,1 millioner følgere af med at give Tauson et nyt kælenavn.

- Great Dane. Den 17-årige Clara Tauson, der kom fra kvalifikationen, sikrer overraskende den første grand slam-sejr i hovedturneringen over nummer 21 (French Open seedning, red), Brady med 4-6, 6-3, 9-7.

'Sindssyg oplevelse'

Clara Tauson havde også selv lidt roser at dele ud af efter kampen.

- På de to matchbolde, hun havde, spillede jeg to rigtig, rigtig gode bolde. Jeg synes egentlig, at jeg spillede bedst i dag på de fleste af de vigtige bolde, siger danskeren til Eurosport.

Og for første gang at stå i en hovedturnering ved et grand slam var bestemt ikke en dårlig oplevelse.

- Det var en sindssyg oplevelse. Jeg gik jo ind til kampen og var bare glad for at være der. For at få lov til at spille på en stor bane mod en dygtig spiller, som har gjort det rigtig godt på det seneste. Det var vildt.

Imponerende resultat af den danske tenniskomet, der i anden runde møder verdens nummer 57, amerikanske Danielle Collins. En på papiret nemmere modstander.

Facebook
Twitter