Tiden tikker, mens Nadal mister værdifuldt år af karrieren: 'Jeg tror, at 2020 er tabt'

Verdensstjernen Rafael Nadal er begyndt at indstille sig på, at der først bliver toptennis igen i 2021.

Rafael Nadal ligger nummer to på mændenes ATP-rangliste og viste sidste år med to Grand Slam-titler, at han stadigvæk er at regne blandt verdens bedste tennisspillere. (Foto: Susana Vera © Scanpix)

Tennisstjernen Rafael Nadal har vundet 19 Grand Slam-titler. Næstflest af alle og kun overgået af sin evige rival Roger Federer, der har vundet 20 af slagsen.

Om en måned fylder spanieren 34 år, og derfor kan han godt mærke, at tiden - især med coronavirussets tryk på pauseknappen - tikker i den forkerte retning.

- Jeg føler, at vi mister et år af vores liv, og når man er 33-34 år gammel, er et år mere værd end for en 20-årig, som har tiden for sig, siger Rafael Nadal ifølge Los Angeles Times.

Derfor vil grusspecialisten meget gerne snart tilbage i aktion, selvom han ikke har de store forhåbninger til, at der bliver mere toptennis resten af året.

- Jeg er mere bekymret for Australian Open (i januar 2021, red.), end jeg er omkring, hvad der sker senere i år. Jeg tror, at 2020 er tabt. Jeg håber, at vi kan komme i gang igen i starten af det nye år, siger spanieren.

Nadal har især svært ved at se, hvordan det skal være muligt at få logistikken og de mange rejser over landegrænser til at fungere i skyggen af en verserende pandemi.

Rafael Nadal med French Open-trofæet sidste år. Spanieren har vundet Grand Slam-turneringen 12 gange i karrieren. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Den spanske tennisstjerne har i et interview med det spanske medie Marca også udtrykt bekymring over, hvordan hans krop reagerer efter de mange, mange uger uden toptennis.

- Når du sætter din krop på pause på så drastisk en måde, kan det være svært at genstarte igen.

Rafael Nadal brokkede sig desuden over, at reglerne for sportsudøvere har været forvirrende i Spanien under coronavirusset. Enkelte

atleter
har fået særtilladelse til at træne, men de fleste sports- og træningsfaciliteter er fortsat lukkede.

Facebook
Twitter