Udlandet måber over Holger Runes triumf: 'Slap af'

Medier verden over hylder Holger Rune, efter han søndag slog Novak Djokovic i finalen ved Paris Masters.

Ved at slå tennisikonet Novak Djokovic i tre sæt vandt Holger Rune den store turnering Paris Masters. (Foto: © Julien de Rosa, Ritzau Scanpix)

Det er ikke kun verdensstjernen Novak Djokovic, der storroser Holger Rune, efter den danske teenager søndag vandt den prestigefyldte turnering Paris Masters.

Udenlandske medier har nemlig også mange positive ting at skrive om den unge dansker efter karrierens største triumf.

Under overskriften 'brølende ungdom' skriver det franske medie L’Equipe, at Holger Rune som den første nogensinde har har slået fem spillere i top-10 på vej mod triumfen.

- Exceptionelt. Ligesom hans fremgang på verdensranglisten, hvor han var nummer 103 i starten af sæsonen, men er nummer 10 mandag. Slap af, skriver L'Equipe.

Holger Rune nedlagde Djokovic i tre sæt med cifrene 3-6, 6-3, 7-5. (Foto: © Julien de Rosa, Ritzau Scanpix)

På samme måde lader det spanske medie AS sig imponere over Holger Runes viljestyrke, eftersom han var bagud 1-3 i sidste sæt i finalen, men formåede at lave et comeback og vinde kampen.

- Bevæbnet med en vidunderlig baghånd og med en imponerende personlighed, kom Rune tilbage for at opnå en generationssejr: 3-6, 6-3 og 7- 5, skriver AS.

Den spanske journalist konkluderer til sidst, at 'fremtiden er her nu', ligesom det italienske sportsmedie La Gazzetta dello Sport skriver, at 'den næste generation har aldrig været mere 'nu''.

Også amerikanske CNN har fået øjnene op for, at den 19-årige dansker fra Gentofte meget vel kan etablere sig som en af de allerbedste spillere i de kommende år.

- Lige i hælene på 19-årige Carlos Alcaraz’ første grand slam-triumf ved US Open i september, er Rune nu sammen med spanieren om at være tennissportens 'rising stars', skriver CNN.

Verdensetteren Carlos Alcaraz var blandt de fem spillere i top-10, som Holger Rune slog på sin vej mod triumfen i Frankrig. (Foto: © CHRISTOPHE ARCHAMBAULT, Ritzau Scanpix)

Det franske medie Le Monde følger trop og skriver, at danskeren har meget godt i vente.

- I betragtning af hans præstation søndag, er det svært at tro, at skandinaveren stopper der, skriber Le Monde

Herefter opridser det franske medie et par præstationer i løbet af året og ved turneringen i Paris.

- Og tænk på, at han (Holger Rune, red.) kunne have set finalen fra sin sofa, men reddede tre matchbolde i første runde mod Stanislas Wawrinka...

Medier som britiske The Guardian kommer også omkring, hvor historisk sejren var set med danske briller og i turneringsregi.

Fra mandag er Holger Rune nemlig den bedst placerede danske herresingle på verdensranglisten nogensinde. Desuden er han den yngste vinder af Paris Masters, siden den tyske tennislegende Boris Becker vandt turneringen i 1986 som bare 18-årig.